VIDEO Novinka: Dopravný podnik zlepšuje prestupy na Molecovej

18.10.2019
0
Zastávka Molecova

Zdroj: DPB

Páčil sa vám článok?

Príbeh, ktorý sa opakuje každý deň. Na Molecovu v Karlovej Vsi prichádza plný autobus X5 z Dúbravky a trolejbus 33 z Dlhých dielov. Všetci chcú prestúpiť na električku do centra. Časť ľudí sa pustí rovno do cesty plnej áut a prelieza zábradlie, ďalší idú poctivo cez priechod. Tí však električku niekedy nestihnú. To by sa oddnes malo zmeniť. Dopravný podnik totiž zavádza v prevádzke liniek X6 a X5 novinku.

"Pokiaľ to bude možné, električky budú aj po čase odchodu čakať na všetkých prestupujúcich. V čase špičiek na to dohliadnú aj naši dispečeri. Myslíme si, že aj takéto drobnosti môžu podstatne zlepšiť každodenné cestovanie Bratislavčanov. V čase rannej špičky budú električky X6 čakať do 1 minúty, v ostatných časoch, keď sú intervaly dlhšie, aj do 2 minút," vysvetlil nám Martin Žarnovický, manažér PR a marketingu DPB.

Ako ďalej priblížil, stáva sa, že napríklad autobus X5 po ceste zdržia stavebné mechanizmy, ktoré opravujú trať v Karlovej Vsi a bolo by neférové, keby takýmto cestujúcim ušla nadväzujúca električka rovno pred nosom.

To isté bude platiť aj pri prestupoch v opačnom smere. Autobusy X5 budú aj po čase svojho odchodu čakať na prestúpenie všetkých cestujúcich z električky. Toto opatrenie bude platiť až do konca výluky.

Zdroj: DPB

"Po nej plánujeme interval električiek do Karlovej Vsi ešte viac zahustiť tak, že budú jazdiť takmer za sebou, častejšie ako metro v zahraničí. Vzájomné vyčkávanie tu tak už nebude potrebné," dodal Žarnovický. 

Na Molecovej sa okrem toho už budúci rok ráta s výrazným zlepšením prestupov. Vybudovaný tu bude špeciálny integrovaný prestupný terminál, vďaka ktorému už pri prestupovaní nebude potrebné prechádzať cez cestu. Trolejbusy a autobusy budú zastavovať tesne vedľa električiek a prestup bude znamenať iba pár krokov.

(ms)

Páčil sa vám článok?