Kedy sa vrátia električky na Karloveskú radiálu? V plánovanom termíne to pravdepodobne nebude

21.8.2019
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Električky mali opäť premávať po rekonštruovanej Karloveskej radiále od 27. septembra. Už dnes je veľmi pravdepodobné, že tento termín sa nestihne. Zisťovali sme na magistráte, kedy sa teda doprava obnoví.

Rekonštrukcia radiály síce napreduje, no keď sa prejdete po niektorých jej úsekoch, je vám jasné, že pred robotníkmi je ešte veľa práce. Napríklad za zastávkou Molecova a ďalšími sú na mieste budúceho koľajiska ešte hlboké jamy. Magistrát už avizoval, že termín dokončenia prác sa posúva, nás zaujímal konkrétny dátum. 

"Práce na rekonštrukcii Dúbravsko-karloveskej radiály intenzívne napredujú. Rokovania so zhotoviteľom o upravenom harmonogram prác sa ešte neskončili. Bližšie informácie by sme radi zverejnili začiatkom budúceho týždňa," reagovali na naše otázky na oddelení komunikácie kancelárie primátora.

Stav Karloveskej radiály 20. augusta:

Zdroj: ms

Na ďalších úsekoch však už práce naozaj výrazne pokročili. "Na viacerých miestach je už možné vidieť budovanie nového koľajového zvršku (medzi zastávkou Borská a obratiskom a pred zastávkou MiÚ Karlova Ves. Na ďalších miestach prebieha realizácia koľajového spodku spolu s budovaním nového odvodnenia a káblového multikanála. Koľajový zvršok je zatiaľ dokončený iba na priecestí Kuklovská, ktoré sa spolu s novým priecestím Segnerova začalo budovať už na začiatku júla. Práce na priecestí Segnerova však boli na dlhý čas prerušené pre výstavbu iných objektov okolo neho. Do sprevádzkovania nového priecestia Segnerova nebude možné zrušiť pôvodné priecestie a začať s výstavbou novej zastávky na jeho mieste. Aktuálne v tejto oblasti prebiehajú práce na preložke verejného osvetlenia v súvislosti s potrebou rozšírenia vozovky. V súčasnosti sa realizuje aj priecestie medzi zastávkami Borská a Karlova Ves," informoval o priebehu prác portál imhd.sk.

(ms) 

Páčil sa vám článok?