V Bratislave ešte tento rok začnú opravovať ďalšiu električkovú trať - ktorý úsek sa chystajú rozkopať?

9.7.2019
Električková zastávka Mariánska

Zdroj: TS Magistrát

Páčil sa vám článok?

Električkovú trať na Americkom námestí a Radlinského ulici v Bratislave v úseku od Špitálskej ulice po Blumentál opravia ešte v poslednom štvrťroku tohto roka. Dopravný podnik Bratislava včera zverejnil verejné obstarávanie na zhotoviteľa rekonštrukcie dvojkoľajového úseku s jednou zastávkou a obálky s ponukami by sa mali otvoriť 2. augusta...

Dopravný podnik odhaduje, že práce na električkovej trati potrvajú najviac dva mesiace. Električka číslo 3 úsekom premáva medzi centrom mesta a mestskou časťou Rača a počas opráv bude presmerovaná na obchádzku. Trasu obchádzky zatiaľ mesto nevybralo.

„Konkrétne trasy liniek budú závisieť od presného termínu realizácie, najmä od toho, či bude v súbehu s inými rekonštrukčnými prácami,“ uvádza hovorkyňa dopravného podniku Adriana Volfová.

Rekonštrukciou trate cez Americké námestie dopravný podnik nadviaže na opravy ukončené v decembri roku 2017. Spoločnosť Eurovia SK vtedy za viac než 2,5 milióna eur zrekonštruovala trať na Špitálskej ulici. Projekt sa nevyhol problémom a kvôli prieťahom v povoľovaní stavby sa práce na ňom takmer na mesiac zastavili.

(ts, nc)

Páčil sa vám článok?