Premávka električiek po Karloveskej radiále je dočasne prerušená: Dôvodom je vykoľajenie X6

22.6.2019
Zástavka náhradnej autobusovej dopravy linky X5 do Dúbravky

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Po Karloveskej radiále v Bratislave momentálne nepremáva električková linka X6. Dôvodom je vykoľajenie električky v dočasnom obratisku pri Molecovej ulici. Po jej trase premáva náhradná autobusová doprava.

AKTUALIZÁCIA:  Od 15:30 hod. sa premávka linky X6 obnovila v pôvodnej trase.

"Zo zatiaľ nezistených príčin došlo v obratisku k vykoľajeniu električky linky číslo X6. Dispečing Dopravného podniku Bratislava (DPB) zabezpečil okamžite predĺženie už existujúcej náhradnej autobusovej dopravy po trase tejto linky X6," uviedla hovorkyňa DPB Adriana Wolfová. Nehoda sa zaobišla bez zranení, v čase vykoľajenia neboli v električke cestujúci.

Linka X6 premáva okružnou trasou Chatam Sófer, Most SNP, Šafárikovo námestie, Námestie SNP, Kapucínska, Chatam Sófer. Náhradná autobusová doprava X5 je zabezpečená v úseku Pri kríži - Molecova, Most SNP, Šafárikovo námestie, Námestie SNP, Kapucínska, Chatam Sófer, Molecova a Pri kríži.

V Bratislave sa v sobotu začala dlhoočakávaná rekonštrukcia Karlovesko-dúbravskej električkovej radiály. V prvej fáze rekonštrukcie do konca septembra príde k výluke električiek od Molecovej ulice až po konečnú v Dúbravke. Výluka električiek v čase modernizácie Karlovesko-dúbravskej radiály bude riešená náhradnou autobusovou dopravou – linkou X5, a posilnením liniek 29, 83 a 84. Linka X5 bude v plnej miere zabezpečovať dopravu cestujúcich zo zastávky Molecova – dočasnej konečnej zastávky električiek, ďalej do Karlovej Vsi a Dúbravky. 

(TASR)

Páčil sa vám článok?