Dobrá správa: Vo Vrakuni finišujú s dokončením novej cyklotrasy. Cez víkend ju už môžete využívať

19.6.2019
0
Cyklochodník vo Vrakuni

Zdroj: FB Martin Kuruc starosta Vrakune

Páčil sa vám článok?

Práce na cyklochodníku, ktorý povedie od Ihličnatej ulice v bratislavskej Vrakuni až po letisko (Zálesie), sa už úspešne blížia k záveru. Čoskoro ho môžu aj oficiálne využiť cyklisti.

O začiatku budovania tohto úseku Malodunajskej cyklotrasy sme vás informovali ešte v apríli. Vtedy niektorých obyvateľov znepokojil výrub drevín a pýtali sa, čo sa deje. Po dvoch mesiach práce smerujú k záveru a cyklochodník by mali v sobotu oficiálne otvoriť aj za prítomnosti župana Juraja Drobu a primátora Matúša Valla. Tí ho totiž podporili aj finančne.

"Pomaly finišujeme s novou cyklotrasou, ktorá sa lemuje popri Malom Dunaji. Je to veľký projekt, na ktorom sa podieľa mnoho ľudí. Chcel by som poďakovať všetkým, ktorí priložili ruku k dielu," informoval na sociálnej sieti starosta Vrakune Martin Kuruc. Ako vidno z fotografií, cyklochodník je už naozaj prakticky hotový. "Budúci rok urobíme všetko pre to, aby sa cyklotrasa napojila už od kruhového objazdu," dodal Kuruc.

Zdroj: Martin Kuruc starosta Vrakune

Nový cyklochodník je súčasťou cezhranicnej spolupráce troch krajín - Rakúska, Slovenska a Maďarska. Spolu s oddychovou zónou s mólom je súčasťou schváleného projektu DANUBE BIKE & BOAT“, na ktorý Vrakuňa získala peniaze z programu cezhraničnej spolupráce medzi Slovenskou a Maďarskou republikou INTERREG V-A SK HU. 

"Okolie Vrakune je na cyklistiku ako stvorené, nová cyklotrasa urobí bicyklovanie komfortnejším. Kým na jazdu po druhej strane Malého Dunaja je potrebné mať terénny bicykel, po novej cyklotrase sa pohodlne preveziete aj na mestskom či cestnom,” povedala nám mestská poslankyňa za Vrakuňu Soňa Svoreňová, ktorá projekt podporila v mestskom zastupiteľstve.

Na cyklochodníku zľava: Inžinier Lalík z VPS, starosta Martin Kuruc, vicestarostka Zuzana Schwartzová, ktorá projekt podporila ako župná poslankyňa a mestská poslankyňa Soňa Svoreňová:

Zdroj:

Budovanie cyklochodníka stálo takmer vyše 290-tisíc eur, pričom väčšinu financií dokázala mestská časť zabezpečiť z cudzích zdrojov.

​(ms)

Páčil sa vám článok?