VIDEO Neprehľadná doprava na Karadžičovej: Z dvoch pruhov zostal len jeden!

13.6.2019
0
Zápcha na Karadžičovej

Zdroj: lb

Páčil sa vám článok?

Tvoria sa kolóny a vzniká chaos. Ani keď sa začala uzávera ulice Mlynské nivy, nebola doprava na spojnici Karadžičova, Dostojevského rad a Dunajská taká katastrofálna a neprehľadná, ako je to posledný týždeň.  Počas celého dňa sa tam robia zápchy. Z dvoch úzkych pruhov zostal posledné dni už len jeden. Aj to bez riadneho označenia. Čo na to mesto?

Karadžičova ulica a následne Dostojevského rad boli spojnicou, aby sa ľudia cez uzavretú ulicu Mlynské nivy dostali ďalej a mohli pri poisťovni Allianz odpočiť na most Apollo. Spočiatku to vyzeralo skvele naplánované a aj to ideálne fungovalo, žiadne kolóny neboli. No situácia je posledné dni alarmujúca.

„Počas celého dňa je problémom sa dostať okolo staveniska Mlynské Nivy. Keď idete z Karadžičovej, tak napriek zelenej na semafóre stojíte. Bez označenia sa spájajú dva pruhy do jedného a do toho z ľavej strany sa tlačí autobus a iné autá, ktoré prichádzajú z Páričkovej uilce. A táto situácia pokračuje až po Dostojevského rad,“ napísala nám čitateľka do redakcie. Sami sme si trasu skutočne prešli a musíme jej dať za pravdu. Preto sme sa obrátili aj na magistrát hlavného mesta, či o vzniknutej situácií vedia.

„O vzniknutej situácii vieme. Stavebník zabral viac priestoru, ako mal povolené. Vzhľadom na to bolo na mieste spolu so zástupcami KDI dočasne zmenené dopravné značenie tak, aby bola zabezpečená plynulosť cestnej premávky. Mesto zároveň začalo  v tejto veci správne konanie, kde sa určí zodpovedná osoba za uvedený stav a následne bude určená výška pokuty za uvedený stav. Bližšie informácie budeme vedieť poskytnúť po ukončení správneho konania,“ reagoval hovorca mesta Peter Bubla.

Stavebníkom je spoločnosť HB Reavis.

(lb)

Páčil sa vám článok?