VIDEO: Vodič sa chcel bez smerovky preradiť do iného pruhu a spôsobil pád motorkára!

11.6.2019

Zdroj: FB Vrakuňa

Páčil sa vám článok?

Nasledujúce video by si povinne mali pozrieť všetci účastníci cestnej premávky v rámci prevencie. Dobre je v ňom vidieť, ako málo pri premávke stačí na to, aby vodič motorového vozidla pri bežnom manévri spojenom s nepozornosťou ohrozil motocyklistu idúceho v susednom pruhu...

"Jeden nedáva pozor, druhý nepredvída," napísal k videu zverejnenému na sociálnej sieti aj v skupine Vrakuňa pán Peter. K nepríjemnej dopravnej kolízii došlo v uplynulých dňoch na Gagarinovej ulici v časti medzi Mierovou ulicou a nájazdami na Prístavný most. Vodič čierneho vozidla značky BMW sa chcel vyhnúť kolóne pred ním a prešiel bez vyhodenia smerovky do ľavého pruhu, v ktorom sa v tom čase nachádzal muž idúci na motorke. Ten sa síce vyhol zrážke, ale skončil po páde na ceste a napokon narazil hlavou do obrubníku.  

"Hlavne sa tam nemal čo preradiť s tým BMW. Toto, čo spravil, je na odobratie vodičáku minimálne na rok," vyjadril svoj názor jeden z diskutujúcich. Bratislavské noviny oslovili aj dopravného odborníka Jána Bazovského, ktorý nám poskytol k tejto situácii nasledujúce vyjadrenie: "Ak sa motorové vozidlo preraďuje do iného pruhu, tak musí dať prednosť vozidlu idúcemu v ňom. To je jedno či ide o autobus, osobné auto, nákladné vozidlo, motorku, skúter alebo bicykel. Bez ohľadu na to či sa chcel vodič BMW vyhnúť kolóne, ktorá sa pred ním vytvorila alebo prejsť do krajného - odbočovacieho pruhu, tak vošiel do neho tak rýchlo a nečakane, že muž sediaci na motocykli nemal šancu na to zareagovať a urobiť nejaký manéver, aby sa prípadnej zrážke alebo následnému pádu vyhol. Domnievam sa, že v tomto prípade išlo o dopravnú nehodu spôsobenú vodičom čierneho osobného automobilu, ktorý nesledoval dostatočne situáciu v premávke a pokiaľ motocyklista utrpel pri páde zranenia s dobou práceneschopnosti dlhšou ako 7 pracovných dní, tak v takom prípade by išlo aj o trestný čin ublíženia na zdraví z nedbanlivosti a postih je v takomto prípade aj zadržanie vodičského oprávnenia."  A čo si myslíte o tejto dopravnej kolízii vy? Napíšte nám do diskusie svoj názor, prípadne sa s nami podeľte o vlastné skúsenosti z bratislavských ciest a ulíc. 

(ars) 

 

Páčil sa vám článok?