VIDEO a FOTO: Veľká nehoda na Šancovej: Autobus MHD sa zrazil s trolejbusom!

18.4.2019
0
Nehoda na Šancovej

Zdroj: Polícia

Páčil sa vám článok?

AKTUALIZOVANÉ Na Šancovej ulici v Bratislave dnes pred ôsmou ráno došlo k nehode, akú vídame málokedy, ak vôbec. Po zrážke dvoch vozidiel MHD zostalo až 12 zranených, na miesto okamžite smerovali záchranky a hasiči.

"Desiatka hasičov z Bratislavy momentálne zasahuje pri vážnej dopravnej nehode, ktorá sa stala na Šancovej ulici v Bratislave. Pri nehode došlo k zrážke autobusu a trolejbusu mestskej hromadnej dopravy," informovala nás ráno Katarína Križanová z hasičského prezídia.

"Následkom nehody utrpelo 12 cestujúcich zranenia rôzneho rozsahu. Hasiči poskytli zraneným predlekársku prvú pomoc a vykonali na vozidlách protipožiarne opatrenia," dodala.

FOTOGALÉRIA:

​Ďalšie podrobnosti o nehode nám poskytli policajti. "Dnes o 08.00 hod. (presne 7.47 h - poznámka redakcie) došlo v blízkosti križovatky ulíc Šancova a Karpatská k dopravnej nehode dvoch vozidiel MHD. Zrážkou utrpelo podľa doterajších informácií celkovo desať osôb ľahké zranenia a dve osoby ťažké zranenia. Celková škoda spôsobená dopravnou nehodou je predbežne vyčíslená na cca. 50.000 eur. Presné príčiny a okolnosti, ktoré tejto nehode predchádzali, v súčasnej dobe vyšetrujeme," povedal nám bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff.

​​"V súvislosti s dokumentovaním nehody ako aj odstraňovaním jej následkov je v súčasnosti úsek Šancovej ulice od Račianskeho mýta až po križovatku s Karpatskou ulicou neprejazdný. Vodičov vyzývame, aby pri prejazde úsekom zvýšili svoju pozornosť, prípadne ak je to možné, na prejazd využili alternatívnu trasu," dodal ešte v čase odstraňovania nehody Szeiff. V súčasnosti ej Šancova plne prejazdná.

K nehode sa vyjadril aj Dopravný podnik Bratislava. "Zo zatiaľ nezistených príčin došlo k vzájomnej dopravnej nehode vozidiel MHD, keď trolejbus linky č.201 narazil do zadnej časti autobusu linky č.63. Udalosť je aj so zranením cestujúcej verejnosti, nehoda je v štádiu vyšetrovania políciou," povedala nám jeho hovorkyňa Adriana Volfová. "Dispečing DPB, a.s. ihneď po nehode zabezpečil na miesto príchod hliadok dispečingu, taktiež polície a RZP. Operatívne v spolupráci s políciou odklonil trolejbusové a autobusové linky MHD zo Šancovej ulice náhradnými trasami tak, aby sa to čo najmenej dotklo cestujúcej verejnosti," dodala.

Pre nehodu musel Dopravný podnik na Šancovej upraviť premávku a to nasledovne:

Linka 201 smer Hlavná stanica skrátená trasa po Jelačičovu

Linka 204 smer Valašská od Trnavskej odklonená cez Jégeho - Záhradnícku - Kollárovo námestie a cez Štefánikovu na svoju trasu.

Linka 209 smer Kramáre cez Prievozskú - Svätoplukovu - Záhrádnicku - Hodžovo námestie cez Šrefánikovu na svoju trasu.

Linka 64 nepremáva

Linka 21 smer Volkswagen cez Mýtnu - Hodžovo námestie a Štefanikovu.

Linka 63 smer Lamač od Trnavského mýta cez Legionársku - Mýtnu - Hodžovo námestie a Štefánikovu.

Linka 61 smer Hlavná stanica od Trnavského mýta cez Legionársku - Mýtnu - Hodžovo námestie a cez Štefánikovu na svoju trasu. Opačné smery bez obmedzenia.

(ms)

Páčil sa vám článok?