FOTO Nehoda autobusu MHD: Vyletel z cesty na rovnakom mieste ako pred pol rokom!

24.5.2018
0
Autobus pri Prístavnom moste vyletel z cesty

Zdroj: Polícia

Páčil sa vám článok?

V Bratislave došlo k ďalšej nehode autobusu MHD. Zaujímavé je, že sa tak stalo presne na rovnakom mieste pod Prístavným mostom ako v novembri minulého roka.

O zrážke autobusu s osobným autom, po ktorej autobus vyletel z cesty, informovala na sociálnej sieti polícia a potvrdila nám ju aj hovorkyňa dopravného podniku. "Došlo ku kolízii autobusu linky číslo 74 a osobného motorového vozidla. Evidujeme sedem zranených cestujúcich, náš vodič bol ošetrený na mieste," povedala pre Bratislavské noviny hovorkyňa DPB Adriana Volfová.

FOTOGALÉRIA (6 obrázkov):

​K nehode došlo presne na tom istom mieste, teda na kruhovom objazde pri Prístavnom moste, ako 15. novembra minulého roku. Vtedy tiež autobus vyletel z cesty a prerazil zvodidlá. Zranených bolo šesť cestujúcich, písali sme o tom TU

Na mieste aktuálnej nehody zasahujú aj hasiči. "Príslušníci poskytli osobám prvú pomoc, vykonávali protipožiarne opatrenia na vozidlách a pracujú na stabilizovaní autobusu proti prevráteniu," informovali nás z operačného strediska hasičov. 

Nehoda si podľa záchranárov vyžiadala osem zranených. Štyri osoby boli ošetrené na mieste a nebol potrebný ich prevoz do nemocnice. "Ďalšie štyri osoby, z toho dve deti, boli prevezené do nemocníc v Ružinove, na Kramáre a do Detskej fakultnej nemocnice. Všetci boli pri vedomí a v stabilizovanom stave," informovala hovorkyňa Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby Alena Krčová.

Podľa informácií krajského policajného hovorcu Michala Szeiffa došlo k nehode v čase krátko pred 15.00 h v kruhovom objazde pod Prístavným mostom, pričom jej účastníkmi boli autobus MHD a osobné motorové vozidlo. "Z doposiaľ presne nezistených príčin došlo v kruhovom objazde k zrážke autobusu MHD, ktorý prechádzal objazdom v smere na Bajkalskú ulicu a osobného motorového vozidla, ktoré prechádzalo objazdom v smere do mestskej časti Petržalka," opísal Szeiff.

Prítomnosť alkoholu u vodičov podľa hovorcu KR PZ dychová skúška nepreukázala. Celková škoda spôsobená nehodou bola predbežne vyčíslená na približne 12.000 eur.

"Vyšetrovaním presných príčin, ako aj okolností, ktoré tejto dopravnej nehode predchádzali, sa v súčasnej dobe zaoberá príslušný útvar krajského dopravného inšpektorátu v Bratislave," uzavrel Szeiff. 

(ms, tasr) 

Páčil sa vám článok?