Dôležité pre vodičov: Zistili sme, kedy naplno sprejazdnia Devínsku cestu

4.10.2018
0
Práce na Devínskej ceste

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Vodiči jazdiaci po rušnej Devínskej ceste, ktorá  spája bratislavské mestské časti Devín a Karlovu Ves, si už od apríla 2017 museli zvyknúť na to, že táto cesta nie je dodnes obojsmerne prejazdná. Zisťovali sme, kedy bude tomuto nepríjemnému stavu konečne koniec.

Devínska cesta je najdlhšou ulicou v Bratislave (6,57 km) a okrem záplav ju dlhodobo trápi najmä zosuv skál, ku ktorému došlo naposledy na začiatku septembra tohto roka po prívalových dažďoch kúsok za Vodárenskou záhradou medzi Riviérou a výjazdom na Dlhé diely.

K predchádzajúcemu veľkému zosuvu pôdy na Devínsku cestu došlo ešte v apríli 2017 neďaleko ostrova Sihoť. Odvtedy je na oboch spomínaných úsekoch jeden jazdný pruh uzavretý a vodičov do voľného pruhu púšťa na striedačku semafor, vďaka čomu sa však na ceste v čase dopravnej špičky tvoria kolóny. 

Vodiči si však v posledných dňoch určite všimli na oboch úsekoch rozsiahle práce. Na prvom úseku bližšie k mestu došlo k výrubu drevín, pokiaľ ide o úsek pri Sihoti (na úvodnej fotografii), rastie tu medzi cestou a skalným bralom mohutná stena zložená z gabionov (drôtené kvádre naplnené kameňmi).

Druhý semafor na Devínskej ceste medzi zjazdom z Dlhých dielov a Riviérou:

Zdroj: ms

​Zisťovali sme preto na magistráte, kedy by sa vodiči mohli dočkať stavu, že po Devínskej ceste opäť prejdú bez zdržania. "Najneskôr k 30.novembru 2018 plánujeme oba úseky opäť sprejazdniť," prezradila nám hovorkyňa magistrátu Zuzana Onufer.

(ms)

Páčil sa vám článok?