Cyklotrasu Jurava počas výstavby D4 a R7 odklonia

5.4.2018
0

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Výstavba diaľnice D4 a rýchlostnej cesty R7 v Bratislave sa dotkne viacerých cyklotrás, najväčšou zmenou však zrejme prejde cyklotrasa Jurava medzi mestskými časťami Rača, Vajnory a mestom Svätý Jur. Tú počas výstavby odklonia na náhradnú trasu. Informuje o tom račianska samospráva na svojom webe.

Konzorcium medzinárodných spoločností, ktoré vzniklo za účelom realizácie tohto obchvatu Bratislavy, však musí počas a aj po výstavbe zabezpečiť plynulý a bezpečný náhradný prejazd pre cyklistov. To však ubezpečuje, že žiadna z cyklistických trás nebude počas výstavby obchvatu uzavretá. V niektorých prípadoch môžu byť ale cyklistické trasy odklonené a presmerované. 

"Čiastočné obmedzenia na cyklotrasách budú na všetkých miestach, kde cyklotrasy križujú budúcu diaľnicu D4 a rýchlostnú cestu R7," uvádza sa v aktuálnom stanovisku konzorcia D4R7 Construction.     

Náhradnú cyklotrasu Jurava musí kompletne vybudovať ešte pred začatím výstavby obchvatu. Nová trasa bude viac kopcovitá ako terajšia. Po dokončení a otvorení nového obchvatu sa presunie na nové úseky v rámci mimoúrovňovej križovatky, avšak cyklistom zostane k dispozícii aj náhradná trasa.

(TASR)

Páčil sa vám článok?