Vodičov čaká od stredy v Prievoze zmena

21.11.2017
0

Zdroj: google maps

Páčil sa vám článok?

Od stredy (22.11.2017) bude mestská časť Bratislava-Ružinov v spolupráci s magistrátom meniť v Prievoze dopravné značenia. Po novom bude vo vymedzenom území maximálna povolená rýchlosť 30 kilometrov za hodinu.

„Po novom tak v území ohraničenom Mierovou, Telocvičnou, Sysliou, Gruzínskou a Hraničnou ulicou bude inštalované zvislé dopravné značenie obmedzujúce najvyššiu povolenú rýchlosť na 30 km/hod. a zakazujúce vjazd nákladných vozidiel okrem dopravnej obsluhy. Zároveň bude odstránené zvislé dopravné značenie na križovatkách Syslej (na fotografii) s Rovnou, Konopnou a Kláštornou ulicou, čím vzniknú neriadené križovatky s pravidlom prednosti v jazde pre vozidlá prichádzajúce sprava,“  informovala nás hovorkyňa Ružinova Marianna Šebová.

Tieto úpravy sa vykonajú podľa projektu organizácie dopravy, ktorý bol schválený v Komisii pre určovanie dopravných značiek a dopravných zariadení magistrátom ešte v septembri.

Mestská časť pôvodne plánovala v Prievoze viaceré ulice zjednosmerniť, no aj napriek rokovaniam s rôznymi skupinami obyvateľov sa nepodarilo nájsť riešenie, ktoré by bolo prijateľné pre všetkých. Jedným z problémov, na ktorý poukazovali obyvatelia, bolo skracovanie si cesty nákladných áut cez Prievoz na diaľnicu. Práve tomuto by malo predísť zníženie rýchlosti a aj zákaz vjazdu nákladných áut do tejto lokality.

(ts, ms)

Páčil sa vám článok?