Na Lafranconi sa zrazili dve električky, 15 osôb je zranených

26.9.2013
0
Na lafranconi sa zrazili dve električky, 15 osôb je zranených - elektricky_zrazka
Páčil sa vám článok?

Pri bratislavskej zástavke Lafranconi sa dnes zrazili dve električky v smere z Dúbravky do centra mesta. Pre TASR to potvrdil šéf kancelárie primátora Ľubomír Andrassy. Podľa predbežných informácií 15 osôb utrpelo zranenia, uviedol. Medzi zranenými je aj šofér jednej z električiek.

Na mieste sa momentálne podľa Andrassyho nachádzajú všetky záchranné zložky aj čelní predstavitelia Dopravného podniku Bratislava (DPB). "Príčiny je zatiaľ predčasné hodnotiť," dodal.

Šéf primátorovej kancelárie podotkol, že nehoda výrazne skomplikuje električkovú dopravu najmä v smere do centra. Už boli podľa jeho slov posilnené autobusové spoje.

Boris Chmel z Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR informoval TASR o piatich ľahšie zranených osobách a ďalšie dve mali utrpieť stredne ťažké zranenia. Zdravotnícki záchranári ich pravdepodobne prevezú do bratislavských nemocníc. Podľa operačného strediska Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného  zboru v Bratislave pri nehode električiek utrpelo zranenia deväť ľudí. Na mieste zasahuje 15 hasičov so štyrmi kusmi hasičskej techniky.

"Z dôvodu závažnej dopravnej nehody električiek pri Lafranconi v smere do mesta sú električkové linky premávajúce z centra odklonené cez tunel," informuje na svojej internetovej stránke Dopravný podnik Bratislava s tým, že je zabezpečená náhradná autobusová doprava na úseku Pri kríži - Chatam Sófer. Ďalej upozorňuje, že na mieste nehody sú všetky záchranné zložky, ako aj dispečing dopravného podniku a cestujúci musia počítať aj so zdržaním autobusovej dopravy.

Po nehode električiek previezli do nemocníc deväť ľudí

Po dopravnej nehode dvoch električiek v Bratislave skončilo v bratislavských nemocniciach deväť ľudí vrátane 15-ročného chlapca. Do Univerzitnej nemocnice Bratislava previezli záchranári osem účastníkov nehody. TASR o tom informovala hovorkyňa nemocnice Petra Stano Maťašovská s tým, že sedem z nich má ľahšie poranenia a vodič električky je ťažko zranený.

"Číselný údaj by mal byť už definitívny, nakoľko je záchranná akcia už ukončená," povedala Stano Maťašovská. Hovorkyňa Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou Bratislava Dana Kamenická informovala, že na oddelenie urgentného príjmu bol privezený 15-ročný pacient. "V súčasnosti absolvuje potrebné vyšetrenia a prebieha diagnostika," povedala.

Celková bilancia zranených po nehode je desať. Informoval o tom Boris Chmel z Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR. Jeden zranený bol ošetrený na mieste, ostaných previezli do nemocníc. Najhoršie skončil vodič električky s ťažkými zraneniami, ktorého previezli do nemocnice na Kramároch.

Všetky električky premávajú po nehode po pôvodných trasách

Všetky linky bratislavských električiek už premávajú po svojich pôvodných trasách. TASR o tom informovala Zuzana Vachová z Dopravného podniku Bratislava. Električková doprava medzi centrom mesta a Dúbravkou bola od nehody električiek, ktorá sa stala približne o 14.00 h, ochromená.

"Následky nehody sa podarilo odstrániť. Cestujúcim sa za prípadné komplikácie ospravedlňujeme," povedala Vachová.

(TASR)

Páčil sa vám článok?