Z Patrónky by mali jazdiť trolejbusy aj na Kramáre

5.3.2013
0
Z patrónky by mali jazdiť trolejbusy aj na kramáre - trolejbus
Páčil sa vám článok?

Z bratislavskej Patrónky by sa v jeseni mohli cestujúci dostať trolejbusom už aj na Kramáre, k Horskému parku či na Hrad. Mesto Bratislava vybuduje novú trolejbusovú trať Patrónka – Vojenská nemocnica. Prvú minuloročnú súťaž na dodávateľa stavby zrušilo, v druhej teraz vyhrala ELZA -Elektromontážny závod Bratislava.

Nová trať má podľa slov hlavného dopravného inžiniera Tibora Schlossera prepojiť trať z obratiska pred Vojenskou nemocnicou s križovatkou Patrónka po Lamačskej ceste a napojiť sa na existujúce trolejbusové trate v smere na Kramáre a Mlynskú dolinu, respektíve Valašskú ulicu. "Na Lamačskej ceste vznikne teda obojsmerná trolejbusová stopa. Dnes tam existuje iba jedna," dodal Schlosser. Cez Patrónku sa teda bude môcť jazdiť trolejbusom v oboch smeroch. Súčasne sa tiež zrekonštruuje existujúca trolejbusová trať.

Hodnota zákazky je 1.765.000 eur s DPH a mala by byť spolufinancovaná z Operačného programu Bratislavský kraj. Spoločnosť by mala zhotoviť novú trolejbusovú trať v termíne od apríla do konca októbra tohto roku.

Druhú súťaž mesto vyhlásilo vlani v septembri a uchádzači mohli svoje ponuky predkladať do 2. októbra. Kritériom na vyhodnotenie ponúk bola najnižšia cena. Ponuku predložili dvaja.

(TASR)

Páčil sa vám článok?