Mestská polícia začala čistiť chodník na Vajanského nábreží

24.1.2013
0
Mestská polícia začala čistiť chodník na vajanského nábreží - vajanskeho
Páčil sa vám článok?

Prekvapení zostali mnohí obyvatelia Vajanského nábrežia a okolitých ulíc, keď si v sobotu 12. januára 2013 na svojich autách na Vajanského nábreží našli papuče. Mestská polícia sa činila a na chodníku od Múzejnej po Kúpeľnú osadila celkom 20 imobilizérov. Pritom k žiadnej zmene v organizácii dopravy nedošlo a autá tu na chodníku medzi stromami parkovali roky.

Vajanského nábrežie sa nachádza v tzv. Polomovej zóne, teda v zóne s dopravným obmedzením, kde je možné parkovať iba na parkovacích miestach, ktoré spravuje súkromná BPS Park, a.s., bývalého staromestského miestneho úradníka Petra Polomu. Podľa vyhlášky tu teda nie je možné parkovať, dobre o tom vedeli aj mestskí policajti, ktorí do niekoľko rokov tolerovali. “O zjednanie nápravy a postih vodičov motorových vozidiel parkujúcich v rozpore z platným zvislým dopravným značením nás požiadal občan,” potvrdil pre Bratislavské noviny Martin Fabian, zástupca veliteľa Okrskovej stanice Mestskej polície Bratislava - Staré Mesto .

Podľa jednej z policajných hliadok konali mestskí policajti na podnet občana Bakoša z jedného z priľahlých domov. Ako nám potvrdili vlastníci z označeného domu, žiadny Bakoš tam nebýva. Faktom je, že občan bol v práve a mestskí policajti konali v súlade so zákonom. Komu však prekážali autá parkujúce na chodníku medzi stromami, kde netvoria chodcom prekážku? Navyše zásah mestskej polície bol v sobotu, keď na chodníku parkovali len domáci vodiči...

Mestskí policajti na Vajanského nábreží zakladali papuče aj celý uplynulý týždeň. Zrejme sa prejavil bumerangový efekt, keď políciu volali vodiči, ktorí dostali papuče v sobotu. V uplynulých dňoch mali zamknuté kolesá aj autá na ľavej strane Múzejnej ulici, kde tiež parkovali na chodníku medzi stromami.

Mestská polícia odporúča, aby sa vlastníci obrátili na magistrát resp. mestskú časť, aby umožnili parkovanie áut na chodníkoch v tých miestach, kde to situácia so šírkou chodníkov umožňuje. V tom prípade by však tieto parkovacie miesta pripadli BPS Park, ktorá má v centre na uličné parkovanie stále exkluzivitu...

(pol)

Páčil sa vám článok?