Cyklistická sezóna vyvrcholí v sobotu na Partizánskej lúke

15.8.2012
0
Cyklistická sezóna vyvrcholí v sobotu na partizánskej lúke - Bike
Páčil sa vám článok?

Cyklistická sezóna vyvrcholí už túto sobotu 18. augusta 2012. Cyklisti z celého Slovenska sa stretnú na Partizánskej lúke v Bratislave, aby potrápili svoje telo i ducha po malebných zákutiach Malých Karpát v rámci 5. ročníka Kellys Green Bike Tour 2012.

Maratón je taktiež posledný zo série piatich pretekov v Bratislavskom kraji v rámci Župného pohára "Na bicykli deťom". Svoje meno prepožičal tejto charitatívnej akcii profesionálny cyklista Peter Sagan, ktorý počas 99. ročníka Tour de France získal zelené tričko.

Na záver práve tohto podujatia je pripravená tombola plná zaujímavých športových cien, ale aj zlosovanie o osobný automobil. To môže vyhrať každý pretekár, ktorý v rámci Župného pohára absolvoval minimálne štyri preteky. Ako aj v predošlých ročníkoch, časť výťažku z akcie bude venovaná najmenším, ale najstatočnejším bojovníkom - na pomoc onkologicky chorým deťom. „Akciou zároveň podporujeme športové aktivity a cykloturistiku v našom kraji, ktoré patria medzi priority Bratislavskej župy," povedal bratislavský župan Pavol Frešo, ktorý prevzal záštitu nad celou sériou pretekov. Zároveň doplnil, že podpora športových aktivít a rozvoj cykloturistiky patria medzi priority župy.

Počas cyklomaratónu sú pripravené dve trate - pre tých odvážnejších 75 km trať so štartom o 10:00 a krátka 34 km trať so štartom o 10:30. Na účastníkov tak čakajú lesné chodníčky, príjemno-nepríjemné stúpania a klesania, potoky či lúky. „Minulý rok sme mali vyše 800 účastníkov," priblížil organizátor maratónu Miroslav Bílik. Samozrejmosťou sú aj tento rok preteky pre najmenších športovcov. Detský cyklomaratónik povedie po okruhu v areáli pretekov na Partizánskej lúke. Okrem športovania sa môžu návštevníci opäť tešiť aj na bohatý kultúrno-zábavný program. Pre deti sú pripravené šmykľavky, trampolína a zaujímavý animačný program. Pre účastníkov preteku čistenie, či preventívna údržba bicyklov, bohatý štartovný balíček a v cieli občerstvenie. Akciu podporia aj viacerí populárni herci, speváci či športovci. Viac informácií aj na web stránke www.nabicyklidetom.sk.

V rámci Župného pohára "Na bicykli deťom" sa konal v apríli K Kaktus bike Svätojurský MTB maratón, v máji Račianska časovka, v júni pretek Okolo Bratislavy a v júli Kaktus bike Svätojurský blesk. Vyvrcholením je sobotný Kellys Green bike Tour 2012.

(bsk)

Páčil sa vám článok?