Na Patrónke niektorí chodci riskujú a prebiehajú na zastávky aj cez cestu

4.11.2011
0
Na patrónke niektorí chodci riskujú a prebiehajú na zastávky aj cez cestu - Patronka5
Páčil sa vám článok?

Cez dieru v ohrade, ktorá je na deliacom ostrovčeku na Patrónke, prebiehajú mnohí chodci cez frekventovanú štvorpruhovú cestu zo zastávky na zastávku. K dispozícii majú pritom podchod s fungujúcimi eskalátormi.

Cestu si skracujú cez zničené zábradlie na deliacom ostrovčeku. Často tadiaľ prechádzajú aj hlúčiky cestujúcich, mnohí z chodcov dokonca kľučkujú pomedzi rýchlo jazdiace autá.

Tento jav trvá na Patrónke už niekoľko mesiacov aj preto, lebo zábradlie, ktoré bolo na ostrovčeku osadené, je zničené. Pevný železný plot je priechodný práve

najbližšie k zastávkam. Jednotlivé dielce z neho niekto zlomil a postupne zmizla celá veľká časť zábradlia.

Podľa vyjadrenia z magistrátu ide zrejme o podobný prípad vandalstva, aký je na Staromestskej ulici. Tam mesto nedávno vybudovalo deliaci ostrovček, ale oplotenie na ňom je stále terčom vandalov. Tí si takto najmä neskoro večer krátia cestu a súčasne ničia oplotenie, hoci majú k dispozícii bezpečné prechádzanie cez podchod. Mesto tam preto uvažuje nad účinnejšou a pevnejšou zábranou. Podobne by to malo byť aj na dopravnom ostrovčeku na Patrónke, kde zábradlie zničili neznámi páchatelia.

Podobnú situáciu občania nedávno kritizovali v súvislosti s nebezpečným prebiehaním zo zastávky mestskej hromadnej dopravy, ktorá je hneď za Novým mostom pri Auparku. Mesto tam preto pridalo niekoľko kusov veľkých betónových kvádrov a situácia sa upokojila.

Oprava chýbajúceho zábradlia na Patrónke by uľavila najmä vodičom, ktorých nezodpovední chodci často dostávajú do zbytočného stresu a je možno len otázkou času, kedy tu príde aj k nejakej tragédii.

(rob)
FOTO - Juraj Mladý
Páčil sa vám článok?