Malé Karpaty má s cyklomostom spájať Perimost

4.11.2011
0
Páčil sa vám článok?

Perimost je názov projektu, ktorý predstavuje prepojenie medzinárodnej cyklotrasy Eurovelo 13 prechádzajúcej cez územie Bratislavského kraja v úseku Moravskej cyklotrasy a horskými cyklotrasami Malých Karpát. Cyklochodníky sa napoja aj na v súčasnosti budovaný cyklomost v katastri Devínskej Novej Vsi, cez ktorý budú môcť cyklisti prechádzať až do Rakúska.

Návrh na schválenie vstupu BSK ako projektového partnera do projektu Perimost v rámci Programu cezhraničnej spolupráce Slovensko - Rakúsko budú schvaľovať krajskí poslanci na najbližšom zasadaní regionálneho zastupiteľstva. V rámci projektu bude preznačených asi 250 km a novovyznačených 25 km horských cyklotrás v Malých Karpatoch, tiež sa vyznačí Medzinárodná cyklotrasa Eurovelo 13 na slovenskom území.

Projekt počíta aj s vybudovaním štyroch odpočinkových cyklocentier na vytypovaných križovatkách cyklotrás. Medzi mestskými časťami Devínska Nová Ves a Lamač vznikne približne šesťkilometrový úsek cyklotrasy, ktorý umožní priamy, ale hlavne bezpečný prejazd cykloturistov od cyklomosta do Malých Karpát. Región Pomoravia ponúka intenzívne zážitky pre rodiny s malými deťmi ako aj pre nadšencov horskej turistiky či cykloturistiky.

Vedúcim partnerom projektu je Regionálny manažment Dolného Rakúska. Projekt, v ktorom chce BSK čerpať 356.640 eur z eurofondov pri povinnom vlastnom spolufinancovaní vo výške päť percent, bude realizovaný v rokoch 2012 - 2013.

(TASR)

Páčil sa vám článok?