Električky nejazdia na Hlavnú stanicu

1.11.2011
0
Páčil sa vám článok?

Cestujúci sa od 2. novembra 2011 nedostanú električkou na Hlavnú stanicu. Dopravný podnik odstavil električku od Radlinského ulice kvôli havarijnému stavu koľajovej trate.

Dopravný podnik Bratislava na základe aktuálnych meraní a obhliadky tratí zistil havarijný stav. Dopravca preto v záujme bezpečnosti cestujúcich úplne zastavil prevádzku električiek č. 2, 3, 8 a 13. Termín začiatku ani konca rekonštrukcie nie je zatiaľ známy!

Stav koľajovej trate na úseku od Radlinského ulice po Hlavnú stanicu sa neustále zhoršuje a vyžaduje už komplexnú rekonštrukciu. Ak by sa opravy neurobili, hrozí ďalšie poškodzovanie podvozkov vozidiel, prípadne aj vykoľajenie električky a nekontrolovaná jazda dole kopcom. Možné by bolo aj vzpriečenie panelov pod električkou.

Rekonštrukcia električkovej trate je rozdelená na dve etapy. Prvá sa týka úseku Radlinského - Kýčerského, na ktorú už bol spracovaný projekt a vydané stavebné povolenie. Pre nedostatok financií však nebola zaradená do investičných plánov. Táto rekonštrukcia je súčasťou I. etapy nosného dopravného systému. Predpokladá sa, že sa bude robiť v roku 2012 s odhadovanými nákladmi 3 milióny 787-tisíc eur.

Druhú etapu s predpokladanými nákladmi 5 miliónov 41-tisíc eur na úseku Kýčerského - Hlavná stanica by mal robiť investor celého predstaničného priestoru až po Štefanovičovu ulicu v podzemí.

Na obsluhu lokalít na Račianskej, Ružinovskej, Vajnorskej radiále a spojenia z Námestia Ľ. Štúra a Obchodnej ulice, vypraví dopravný podnik náhradné linky. Linka č. 15 nahradí električky č. 2 a 13. Jazdiť bude na trase Zlaté piesky - Vajnorská - Krížna - Vazovova - Radlinského - Námestie SNP - Jesenského - Námestie Ľ. Štúra - Šafárikovo námestie. Linka č. 16 nahradí električky č. 3 a 8. Premávať bude na trase Komisárky - Račianska - Radlinského - Vazovova - Krížna - Trnavské mýto - Ružinov.

Na Hlavnú stanicu sa cestujúci dostanú trolejbusmi a autobusmi cez Trnavské mýto (linky č. 61, 74, 201), Krížnu (linka č. 210) a Obchodnú (Hodžovo nám. linka č. 93).

(brn)

Páčil sa vám článok?