Na komplexe Centrál ukončili hrubú stavbu

20.9.2011
0
Na komplexe centrál ukončili hrubú stavbu - T 20110920central10492802
Páčil sa vám článok?

Na ploche bývalých zdevastovaných kúpeľov Centrál na Trnavskom mýte vyrastá od jesene minulého roka nový rovnomenný multifunkčný areál. Firmy podieľajúce sa na výstavbe a budúcom využití atraktívneho komplexu dnes ohlásili ukončenie prác na hrubej stavbe.

Centrál by mali otvoriť pre verejnosť na prelome leta a jesene v budúcom roku. Prakticky rok pred otvorením má developér už obsadené 65 % nákupnej a 75 % administratívnej plochy. "Ak si uvedomíme, že projekt sa realizuje v období globálnej finančnej krízy, je to pozoruhodný úspech v rámci Slovenska a signalizuje, že projektový zámer bol správny," uviedol na dnešnej tlačovej konferencii investičný riaditeľ slovenskej investorskej spoločnosti Immocap Martin Šramko. Celý projekt je financovaný štyrmi bankami. Dodávateľmi sú početné firmy z Európskej únie a dokonca i Ďalekého východu. Efektívne využitie priestorov formou prenájmu priebežne zabezpečuje nemecká spoločnosť ECE.

Pre budúcich návštevníkov Centrálu bude atraktívna najmä štvorpodlažná nákupná zóna na ploche 36.000 m2, kde si nájde priestory viac ako 140 obchodov s ponukou luxusného i bežného komerčného tovaru. Zaujímavosťou je, že na streche nákupného strediska bude zelená oddychová zóna o rozlohe 6000 m2. Súčasťou relaxačnej zóny bude aj 25-metrový bazén so športovými a rekondičnými strediskami, tak pre dospelých, ako aj pre deti. V podzemí areálu bude parkovisko pre 1300 vozidiel.

Nezanedbateľnou súčasťou areálu bude štvorhviezdičkový hotel s kapacitou 230 izieb. Dominantou Centrálu bude 82,5 m vysoká administratívna budova, ktorú si už v súčasnosti dlhodobo prenajal jeden z telekomunikačných operátorov na Slovensku.

V súčasnosti pracuje na stavbe okolo 300 pracovníkov. V budúcom roku finalizačných prác ponúkne investor pracovné príležitosti pre vyše 1000 ľudí.

(TASR)

Páčil sa vám článok?