V Alexii sa dá parkovať na kreditné karty

11.9.2011
0
Páčil sa vám článok?

Garáž Alexia na Jesenského ulici ponúka bratislavským motoristom novú službu - kreditnú parkovaciu kartu. Jej výhodou je, že pri platení nemusíte zháňať drobné peniaze na zaplatenie v automate, ale prístroj na rampe pri výjazde z garáže vám automaticky odráta preparkovanú sumu z predplateného kreditu.

Cena karty je 300 korún, pričom motorista sa môže rozhodnúť pre kredit vo výške 500 až 5000 korún. Alexia má v ponuke dva druhy kreditných kariet, pre anonymných a neanonymných zákazníkov. Výhodnejšia je karta neanonymného zákazníka, pretože okrem 3 až 5 % zľavy umožňuje pri strate alebo odcudzení karty zablokovať a následne odblokovať, resp. previesť kredit na novú kartu, čo pri kartách anonymných zákazníkov nie je možné. Anonymný zákazník však na rozdiel od neanonymného nemusí uzatvárať žiadnu zmluvu.

Kreditná karta funguje podobne ako iné typy kreditných kariet, po vyčerpaní predplateného kreditu si ho môžete znovu obnoviť v požadovanej výške - 500, 1000, 2000, 3000, 4000 alebo 5000 korún. S kreditnou kartou môžu vodiči parkovať na 1. a 2. podzemnom podlaží.

Parkovať môžete začať hneď po zakúpení karty, ktorá je prenosná, ale dá sa použiť súčasne len na jeden vstup a jeden výstup, takže v určitom čase na ňu môže parkovať len jedno vozidlo. O stave zostávajúceho kreditu informuje displej na rampe pri vstupe do garáže. Treba si všímať, aký limit vám na karte zostáva, pretože po jeho vyčerpaní sa nemusíte dostať do, ale ani von z garáže. Vstup je navyše možný, len ak je na karte zostatok väčší ako 40 korún. Prvá hodina parkovania v Alexii stojí cez týždeň v čase od 9.00 do 19.00 40 Sk, každá ďalšia polhodina 20 Sk a v čase od 19.00 do 9.00 prvá hodina 30 a polhodina 10 korún. V sobotu stojí prvá hodina 40 a každá ďalašia polhodina 10 korún, v nedeľu stojí hodina 10 korún.

Garáž Alexia ponúka motoristom aj ručné umytie auta každý deň od 8. do 24. hodiny. Majitelia čipových kariet, nie však kreditných, majú na umytie zľavu 20 percent.

(brn)

Páčil sa vám článok?