Záchytné parkovisko bude mať 160 miest

21.4.2011
0
Páčil sa vám článok?

V areáli železničnej stanice Bratislava - Filiálka bude počas majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji bezplatné záchytné parkovisko so 160-timi parkovacími miestami. Na jeho vzniku sa dohodli minister dopravy Ján Figeľ a starosta bratislavského Nového Mesta Rudolf Kusý.

Podľa hovorcu mestskej časti Nové Mesto Mareka Tettingera na základe zmluvy medzi Železnicami SR a mestskou časťou je areál železničnej stanice zapožičaný počas trvania hokejového šampionátu za symbolické euro.

Mestskej časti zo zmluvy vyplývajú povinnosti areál pripraviť na prevádzku dočasného záchytného parkoviska a zabezpečiť strážnu službu. "Dohoda medzi ŽSR a mestskou časťou Nové Mesto je výsledkom spoločného záujmu čo najlepšie riešiť dopravnú situáciu v hlavnom meste počas majstrovstiev sveta a oceňujem ochotu mestskej časti prevziať na seba zodpovednosti s tým spojené," povedal minister dopravy Ján Figeľ.

Absolútnou prioritou starostu Kusého je, aby majstrovstvá čo najmenej zaťažovali obyvateľov mestskej časti, hoci Nové Mesto nie je organizátorom podujatia. "Preto oceňujem, že nám pán minister pri našej vlastnej iniciatíve zabezpečiť dodatočné parkovacie miesta vyšiel v ústrety," povedal starosta.

Záchytné parkovisko v areáli železničnej stanice Bratislava - Filiálka bude mať kapacitu 160 miest pre osobné vozidlá a bude v prevádzke 24 hodín denne. Vstup do areálu bude z ulice Šancová.

(sita)

Páčil sa vám článok?