Na Muchovo opäť linka 78, Aréna má spoj

17.6.2010
0
Páčil sa vám článok?

Od 14. júna 2010 sa na Muchovo námestie opäť vrátila linka číslo 78, ktorá bola v súvislosti s uzatvorením Starého mosta presmerovaná. Od 1. júla navyše začne lokalitu Viedenskej cesty a divadla Aréna obsluhovať osobitná dopravná linka.

Linka 78 dostala nový grafikon, jej kapacita sa zvýšila o jeden autobus a trasou sa vrátila na konečnú zastávku Muchovo námestie. Pokiaľ ide o hluchú zónu verejnej dopravy v okolí divadla Aréna a Viedenskej cesty, dopravca informoval, že od začiatku prázdnin tam zriaďuje osobitnú linku. Jej trasa bude viesť od divadla Aréna, popri Sade Janka Kráľa na Farského do Petržalky a cez Dunaj sa vráti pod Nový most. Linka bude jazdiť bude v dvadsaťminútových intervaloch.

V súvislosti s havarijným stavom Starého mosta spoločnosť Metro nedávno informovala, že situácia sa napriek vylúčeniu aj hromadnej dopravy stále zhoršuje. Merania a skúšky opätovne ukázali poklesy oceľovej konštrukcie nad štvrtým pilierom zo staromestskej strany. Od posledného merania pred mesiacom to bolo až o šesť milimetrov.

(rob)

Páčil sa vám článok?