Na priechode na Romanovej chýbajú semafory

22.4.2010
0
Páčil sa vám článok?

Nebezpečný priechod pre chodcov na Romanovej ulici v Petržalke ohrozuje tunajších obyvateľov už dlhý čas. Kompetentní si však problém priechodu pohadzujú ako horúci zemiak.

Podľa čitateľa Jozefa Konečného sa priechod stal už dávno životu nebezpečný. Ako poznamenal, pacienti, mamičky s malými chorými deťmi, alebo matky idúce do detskej poradne ho používajú, aby sa dostali do zdravotného strediska. „Je umiestnený tak, že vyúsťuje priamo do jeho areálu,“ dodal.

Používa ho vraj aj veľké množstvo zákazníkov miestneho hypermarketu, prípadne ľudia idúci do blízkeho kultúrneho domu či do banky. „Pár metrov od tohto priechodu leží frekventovaná križovatka a ostrá deväťdesiatstupňová zákruta, z ktorej vyletia vozidlá priamo na chodcov,“ konštatoval. Ako dodal, záležitosť komplikujú aj vozidlá rýchlej zdravotnej pomoci, ktoré parkujú pred strediskom a na cestu vychádzajú priamo z priechodu.

Z magistrátu sme dostali informáciu, podľa ktorej sa na priľahlej križovatke Romanova - Osuského uvažuje so zriadením cestnej svetelnej signalizácie, no do návrhu rozpočtu mesta na roky 2010 a 2011 sa táto stavba nedostala. V rámci návrhu zriadenia semaforov sa podľa mesta uvažuje aj so zriadením „odsadeného“ priechodu pre chodcov pri zdravotnom stredisku.

„Ako okamžité opatrenie na zvýšenie bezpečnosti chodcov na uvedenom priechode zabezpečíme zvýraznenie dopravného značenia,“ dodal magistrát.

Krajský dopravný inšpektorát Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave sľúbil, že v spolupráci s mestom zhodnotí situáciu v tejto lokalite a bude požadovať realizáciu opatrení na tomto priechode pre chodcov.

Robert Lattacher
FOTO - autor

Páčil sa vám článok?