Vlani zomrelo pri nehodách dvanásť ľudí

7.4.2010
0
Páčil sa vám článok?

Počet smrteľných nehôd v Bratislave klesá. V roku 2009 sa v meste stalo 12 smrteľných nehôd, na porovnanie, v roku 2007 ich bolo 28!

Bratislavský magistrát sa v rámci Európskej charty bezpečnosti cestnej premávky zaviazal zlepšiť bezpečnosť, zmodernizovať verejnú dopravu a zlepšiť vzťahy s verejnosťou. “Oddelenie cestného hospodárstva a Generálny investor Bratislava v rámci znižovania nehodovosti, hlavne na veľmi zaťažených priechodoch pre chodcov, urobil od roku 2007 do konca roka 2009 niektoré úpravy,” informovala hovorkyňa magistrátu Eva Chudinová.

Podľa jej slov vznikli napríklad nové dopytové zariadenia pre chodcov - cestná svetelná signalizácia bola vybudovaná na siedmich priechodoch pre chodcov s vysokou sledovanou nehodovosťou s nákladmi viac ako 2 milióny eur. Mesto vybudovalo prídavné osvetlenia na pätnástich peších priechodoch s nákladmi približne 170 000 eur, farebne sa zvýraznilo vodorovné dopravné značenie s doplnením zvislého dopravného značenia a zvislé dopravné značenie IP6 zväčšené na retroreflexnom podklade s nákladmi asi 15 000 eur. Navyše bol zriadený bus-pruh v úseku zastávky MHD Dostojevského rad, Malá scéna - Šafárikovo námestie.

Bratislava naplánovala opatrenia na zvýšenie bezpečnosti chodcov aj na tento rok a vyčlenila na to 250 000 eur.

(brn)

Páčil sa vám článok?