Pre návštevu Medvedeva dopravné obmedzenia

6.4.2010
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavskí vodiči by dnes a v stredu mali v súvislosti s návštevou prezidenta Ruskej federácie Dmitrija Medvedeva rátať s určitými dopravnými obmedzeniami v uliciach hlavného mesta, uviedla hovorkyňa polície v Bratislave Tatiana Kurucová.

Dopravné obmedzenia potrvajú počas dnešného popoludnia a večera, v stredu sú plánované čiastočné dopravné obmedzenia len na nevyhnutnú dobu pri presunoch delegácie.

"Jednotlivé obmedzenia z bezpečnostných dôvodov nebudeme konkretizovať. Dotknú sa tých lokalít, kde má prezident naplánovaný program," uviedla Kurucová.

Na zabezpečenie nerušeného priebehu návštevy prezidenta Ruskej federácie a verejného poriadku v meste sú pripravené bezpečnostné opatrenia, ktorých sa zúčastní niekoľko stoviek policajtov z poriadkovej, kriminálnej a dopravnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave a policajtov z iných špeciálnych útvarov ministerstva vnútra. Pomáhať budú aj príslušníci hasičského a záchranného zboru.

"Polícia situáciu v meste monitoruje už niekoľko hodín. Verejnosť môžeme ubezpečiť, že počet policajtov vyčlenených do bezpečnostných opatrení je dostatočný na to, aby sme v hlavnom meste zachovali verejný poriadok a taktiež bezpečnosť a plynulosť v cestnej premávke," uviedla Kurucová.

Prezident Ruskej federácie Dmitrij Anatoljevič Medvedev pricestuje dnes večer na dvojdňovú oficiálnu návštevu Slovenskej republiky. Z Bratislavy odcestuje do Prahy na stretnutie s prezidentom USA Barackom Obamom, na ktorom vo štvrtok podpíšu novú zmluvu o obmedzení jadrového arzenálu Ruska a USA.

(sita)

Páčil sa vám článok?