DPB možno vyskúša v MHD doubledecker

12.2.2010
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavský dopravný podnik nevylučuje skúšku poschodového autobusu, ktorý by slúžil mestskej hromadnej doprave. K ponuke slovenského výrobcu autobusov z východného Slovenska sa síce postavil zdržanlivo, no túto možnosť nevylúčil.

Dopravný podnik Bratislava, a.s., už dostal od výrobcu Troliga Bus z východného Slovenska ponuku vysjkúšať v Bratislave aj poschodový autobus, tzv. doubledecker. Mestský dopravca spoločnosť Troliga Bus z Levoče pozná, pretože mu dodáva náhradné dielce do niektorých typov autobusov. Vyrába aj dvanásťmetrové autobusy a najnovšie plánuje aj tzv. doubledeckre.

Predseda predstavenstva DPB Branislav Záhradník má obavu, či by vysoké autobusy nemali problém s trakčným trolejbusovým vedením. Výrobca tvrdí, že nie. "Nevylučujeme, že by sme si taký autobus požičali a vyskúšali ho," pripustil B. Zahradník.Levočský Troliga Bus ponúka mestské a prímestské autobusy. Novinkou má byť mestský poschodový dvojpodlažný autobus Sirius, v štýle retro, tzv. doubledecker. Tento autobus má mať 68 miest na sedenie, pätnásť na státie a jedno miesto pre vozičkára.

(rob)

Páčil sa vám článok?