Víkendové podujatia si vyžiadajú zmeny v MHD

2.9.2009
0
Páčil sa vám článok?

Bratislava čaká cez víkend niekoľko športových a kultúrnych podujatí. V sobotu bude futbalový zápas Slovensko - Česko, koncert speváčky Anastacia, Deň otvorených dverí v Dopravnom podniku Bratislava a Preteky kačíc v Čunove. Na nedeľu je pripravená korunovácia kráľovnej Márie Anny Španielskej, bude aj slávnostná omša v Marianke.

Pre tieto podujatia budú preto posilnené spoje na niektorých linkách, akcie si však vyžiadajú aj určité dopravné obmedzenia. Hlavné mesto žiada všetkých návštevníkov, aby ich dôsledne dodržiavali, prípadne využili mestskú hromadnú dopravu a autá zaparkovali na záchytných parkoviskách na okraji mesta, prípade pri veľkých obchodných centrách. V súvislosti s akciou dopravného podniku budú niektoré spoje zadarmo. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa bratislavského magistrátu Eva Chudinová.

Futbalové stretnutie Slovensko - Česko na Tehelnom poli

V sobotu od 12:00 do 23:30 bude úplne uzatvorený úsek od križovatky na Vajnorskej po križovatku na Trnavskej ceste. Nové Mesto v tejto súvislosti ešte minulý týždeň povolilo aj uzávierku ulíc Príkopova, Viktora Tegelhöffa a Kalinčiakova v dĺžke 500 metrov. Po skončení zápasu bude posilnená mestská hromadná doprava.

  • Linka č. 10: zastávka Nová doba - Vajnorská - Trnavské mýto - Krížna - Špitálska - Jesenského - Mostová - Nám. Ľ. Štúra
  • Linka č. 214: zastávka Bajkalská - Trnavská - Jégého - Záhradnícka - Americké nám. - Mickiewiczova - Kollárovo nám. - Hodžovo nám.
  • Linka č. 75: zastávka Nová doba - Bajkalská a ďalej po svojej trase smer Ružinov, Dolné hony.
  • Linka č. 98: zastávka Nová doba - Bajkalská a ďalej po svojej trase smer Petržalka

Koncert speváčky Anastacia

Koordinovaný bude tiež prístup na tento koncert, ktorý sa začne o 19:00 v Národnom tenisovom centre (NTC). Vstup do NTC bude možný výhradne z Ulice Odbojárov a to len cez označené vchody.

Deň otvorených dverí v Dopravnom podniku Bratislava

Dopravný podnik Bratislava pripravuje na sobotu od 9:00 do 14:00 Deň otvorených dverí vo vozovni v Jurajovom dvore. V tejto súvislosti bude doprava zadarmo na linkách č. 2, 4, 204, 205, 53, 63, 65, 67 a 96, platí to aj pre mimoriadne linky č. 10 a 214. Linky budú označené logom DOD 2009.

  • Linka č. 10: Vozovňa Jurajov dvor - Vajnorská - Trnavské mýto - Krížna - Špitálska - Jesenského - Mostová - Nám. Ľ. Štúra - Vajanského nábr. - Šafárikovo nám. - Špitálska - Krížna - Trnavské mýto - Vajnorská - Vozovňa Jurajov dvor
  • Linka č. 214 obojsmerne: Vozovňa Trnávka - Rožňavská - Trnavská - Jégého - Záhradnícka - Americké nám. - Mickiewiczova - Kollárovo nám. - Hodžovo nám.

Preteky kačíc v areáli vodných športov v Čunove

Organizátori odporúčajú ísť na podujatie "vlastným pohonom", teda napríklad na bicykli, korčuliach či kolobežke. Odporúčajú však aj využiť linku 199, ktorá návštevníkov odvezie priamo k Areálu Divoká voda. Nadväzuje na klasickú linku 91, ktorá pravidelne jazdí na trase Nový most Čunovo. Prázdninovú linku 199 totiž dopravný podnik predĺžil aj na deň konania pretekov.

Slávnostná omša v Marianke

Pri tejto príležitosti slávnostnej omše v Marianke bude posilnená doprava na linke č. 37 do Záhorskej Bystrice.

(sita)

Páčil sa vám článok?