Letný režim v doprave sa končí, pribudli aj novinky

2.9.2009
0
Páčil sa vám článok?

Letné prázdninovanie sa končí aj v bratislavskom dopravnom podniku. Mnohé linky začínajú so štandardným prevádzkovým režimom a to počnúc 2. septembrom 2009. Objavili sa však aj niektoré novinky.

Od 2. septembra 2009 je obnovená premávka na linkách číslo 7, 17, 55, 192 a na linkách a spojoch školskej dopravy. Premávka autobusov posilových liniek č. 131 a 141 z Hlavnej stanice k vysokoškolským internátom Lafranconi, Mlynská dolina a Horský park bola obnovená od 1. septembra.

Od 2. septembra bola na Lamačskej ceste v smere do mesta zriadená nová zastávka s názvom Pridánky. Linky číslo 30, 38, N21, N37 v smere do mesta na Lamačskej ceste zastavia na tejto zastávke, ktorá je na znamenie. Je medzi zastávkami ŽST Lamač a TESCO Lamač, resp. Mokrohájska.

Od rovnakého dátumu je v Mlynskej doline zriadená nová obojsmerná zastávka Pri Habánskom mlyne. Linky s číslami 30, 32, 37, 92, 192, N29 tu zastavia v oboch smeroch, zastávka je na znamenie. Umiestnili ju medzi ZOO a Patrónkou, resp. Pri Suchom mlyne. Zastavia tu aj vozidlá linky 33, ktoré prepravujú cestujúcich pri výjazdoch z vozovne Hroboňova.

Od 2. septembra sú zmenené zastávky na ulici Betliarska. V smere jazdy do mesta je zastávka Vozovňa Petržalka premiestnená k výjazdu z vozovne. Pribudla nová - Betliarska. Dopravca zrušil doterajšie zastávky Vozovňa Petržalka a Bzovícka a medzi nimi zriadil novú zastávku Bzovícka. Linky s číslami 92, 192, N95, N99 zastavia obojsmerne na zastávkach Vozovňa Petržalka, Betliarska (na znamenie), Bzovícka a Ľubovnianska.

Zmena sa týka linky číslo 35 a zastávok v Karlovej Vsi. Premávka je zabezpečená autobusom kategórie mini. Jednosmerný okruh ide po trase Dlhé diely – Kuklovská. Týka sa ulíc Kuklovská, Sološnická, Šaštínska, Kuklovská, Karlova Ves - Borská, Karloveská, Nad lúčkami, Beniakova, Majerníkova, Hlaváčikova, Veternicová, Dlhé diely – Kuklovská.

Voči linke 35 je zriadená čiastočne protismerná linka číslo 135, ktorá rozširuje obsluhu územia autobusom mini. Jednosmerný okruh má trasu Majerníkova, Hlaváčikova, Veternicová, Beniakova, Jána Stanislava, Tománkova, Adámiho, Ladislava Sáru, Molecova. Priamo v Karlovej Vsi ide po trase Karloveská, Líščie údolie, Pod Rovnicami, Donnerova, Čavojského, Karloveská, Borská, Púpavová, Šaštínska, Sološnická, Kuklovská.

(brn)

Páčil sa vám článok?