Na niektorých uliciach pokračujú obmedzenia

27.8.2009
0
Páčil sa vám článok?

Rozsiahla oprava povrchu ciest, ktorá počas tohto leta zasiahla hlavné mesto, pokračuje v niektorých prípadoch aj počas týchto dní. Práce na niektorých uliciach by sa mali skončiť až v októbri.

Oprava povrchu komunikácií najmä na hlavných mestských ťahoch sa kvôli obmedzeniam v doprave stretla s nevôľou mnohých vodičov. Najmä na Šancovej ulici sa počas prázdnin vytvárali v smere z Trnavského mýta na Hlavnú stanicu rozsiahle kolóny áut. Nutná oprava ciest však bola načasovaná do obdobia s pomerne najnižšou frekvenciou automobilov v meste.

V týchto dňoch vrcholí oprava komunikácie na Šancovej ulici, ktorá sa začala 3. júla 2009 a oficiálne ukončenie je naplánované na 31. augusta. Pribudol tam nový asfalt na dĺžke 2625 metrov.

Pokračuje aj oprava ciest na Limbovej a Stromovej ulici. Oprava Limbovej je rozdelená do šiestich etáp s postupným uzatváraním jazdných pruhov. Plánované ukončenie je 10. septembra. Oprava Stromovej ulice má prísť na rad po dokončení Limbovej. Robotníci by mali Stromovú opustiť pravdepodobne do 11. októbra.

Obmedzenia na Mýtnej ulici stále spôsobuje rekonštrukcia vodovodného a kanalizačného potrubia. Potom bude nasledovať oprava povrchu komunikácie, ktorá by mala byť hotová do 30. septembra.

Povrchy hlavných mestských ťahov čaká v mnohých prípadoch aj lokálna oprava. Mesto opraví úseky, kde sú jamy, výtlky, alebo kde je cesta hrboľatá.V týchto prípadoch dôjde len k menším obmedzeniam dopravy na krátky čas.

Ide napríklad o Brniansku ulicu, Ulicu svornosti, Trnavskú alebo aj Rožňavskú, kde budú opravovať úsek v križovatke s Bojnickou. Lokálnych opráv sa dočká aj Račianska ulica, Lamačská či Dolnozemská.

Na mnohých zastávkach mestskejk hromadnej dopravy pribudne, alebo už pribudol, betónový povrch, ktorý má zvýšiť bezpečnosť cesty a stabilitu jazdy na zastávke. Ide napríklad o Gagarinovu ulicu, kde sa objaví betón na ceste pred Bajkalskou ulicou a za Tomášikovou ulicou. Betónový povrch dostane aj okolie zastávky na Panónskej ceste v smere do centra pred Rusovskou cestou či Hradská ulica pri zastávke mestskej hromadnej dopravy Šíravská v smere do centra mesta.

Pokračuje aj oprava niektorých miestnych komunikácií, a to najmä na Palisádach, ale aj na uliciach Drotárska, Kazanská, Prievozská, Brigádnická či Furdekova.

Mesto ráta s tým, že postupné dokončovanie opráv komunikácií by malo vyvrcholiť v októbri.

(rob)

Páčil sa vám článok?