Na dvanástich miestach majú nové semafory

5.8.2009
0
Páčil sa vám článok?

Na deviatich križovatkách a troch priechodoch pre chodcov riadených semaformi začalo mesto v uplynulých dňoch testovať blikajúcu zelenú. Cieľom je zvýšiť bezpečnosť cestnej premávky.

Na testovanie boli vybrané križovatky Dolnozemská cesta - Mamateyova, Ulica svornosti - Mramorová, M. Schneidera Trnavského - Harmincova, Cesta na Senec - Pri mlyne, Račianska - Pekná cesta, Dolnozemská cesta - Gettingova, Nadjazd Vajnory - NAY, Lamačská cesta - Cesta na Červený most, Botanická - pri študentskom domove Družba.

Blikajúca zelená je nainštalovaná aj na troch priechodoch pre chodcov na Brnianskej ulici neďaleko ulice Dubová, na Popradskej ulici pri cintoríne Ružinov a na Panónskej ceste pri nákupnom centre Danubia.

Podobný systém blikajúcej zelenej funguje už aj v iných slovenských mestách, napríklad v Ružomberku či v Piešťanoch. Hlavné mesto je však prvé, kde sa bude s blikajúcou zelenou „experimentovať“ v takom veľkom rozsahu. Systém už dávnejšie používajú aj v iných krajinách, napríklad v susednom Rakúsku.

(rob, brn)

Páčil sa vám článok?