Dokončujú rekonštrukciu cesty k horárni Krasňany

24.7.2009
0
Páčil sa vám článok?

Mestské lesy v Bratislave dokončujú práce na rekonštrukcii lesnej cesty v úseku od muničného skladu k horárni Krasňany. Cesta by mohla byť od utorka opäť prejazdná. Ako dnes informovala hovorkyňa bratislavského magistrátu Eva Chudinová, dovtedy sa ešte bude pokladať povrchová vrstva na komunikácii.

"V nasledujúcich dňoch sa budú robiť ešte spevnenia krajnice a drobné povrchové úpravy, vrátane osádzania zábradlia, ktoré však nespôsobia problémy používateľom tejto komunikácie. Cesta bude dokončená 3. augusta," spresnila. Rekonštrukcia cesty bola podľa hovorkyne už potrebná.

"Cesta bola výrazne opotrebovaná, jej stav bol hrozbou ako pre vozidlá, tak aj pre chodcov a cyklistov, povrch sa rozpadal, nefunkčné bolo aj odvodnenie," zdôvodnila.

Náklady na rekonštrukciu sú 382 027 € vrátane DPH, financované budú z Európskeho pôdohospodárskeho fondu pre rozvoj vidieka z programu rozvoja vidieka SR 2007 – 2013 v rámci opatrenia Obnova potenciálu lesného hospodárstva a zavedenie preventívnych opatrení.

Komunikácia sa nachádza v katastrálnom území Vinohrady, v pokračovaní Peknej cesty smerom do Lesoparku. Rekonštrukcia sa podľa Chudinovej týkala úseku v dĺžke 1,5 kilometra a šírky štyri metre, kde bola vozovka v celom rozsahu zrekonštruovaná, dobudované nespevnené krajnice či rigoly.

(sita)

Páčil sa vám článok?