Motoristov zbytočne brzdí päťdesiatka

26.3.2009
0
Páčil sa vám článok?

Napriek tomu, že na úseku medzi Krematóriom a Záhorskou Bystricou už bola pred časom na chvíľu povolená osemdesiatka, dnes tam vodičov brzdí päťdesiatka. Často sa tam preto vytvárajú kolóny.

Niektorí vodiči nechápu, prečo zmizli nové značky povoľujúce na tomto úseku osemdesiatkilometrovú rýchlosť. Dodnes takisto nikto nevysvetlil, prečo boli pred nedávnom odstránené tabule s názvami mestských častí.

Odstránenie značiek nesúvisí s novým zákonom o premávke na pozemných komunikáciách. Podľa našich informácií ich osadilo mesto ešte pred jeho prijatím a neskôr ich muselo demontovať kvôli údajnému nesúhlasu Krajského úradu pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie v Bratislave.

Magistrát navrhuje na tomto úseku sedemdesiatku, polícia zase osemdesiatku. Všetko má rozhodnúť krajský úrad, ktorý sme oslovili už dávnejšie, no s odpoveďou a ani s rozhodovaním sa zrejme neponáhľa. Ani na internetovej stránke úradu sa toho občan veľa nedozvie. Vodiči preto musia zatiaľ čakať a znášať praktiky úradov a úradníkov za peniaze daňových poplatníkov - navyše bez informácií.

(rob)

Páčil sa vám článok?