Značky s osemdesiatkou už zmizli

11.2.2009
0
Páčil sa vám článok?

Dopravné značky povoľujúce osemdesiatkilometrovú rýchlosť medzi mestskými časťami Lamačom a Záhorskou Bystricou zmizli. Mesto ich osadilo pred niekoľkými týždňami, po dlhom období neistoty medzi vodičmi, ktorí vlastne ani netušili, akou rýchlosťou môžu na uvedenom úseku jazdiť. Problém sa však ani tým nevyriešil.

Časť cesty medzi Krematóriom a Záhorskou Bystricou je už roky bezproblémový a vodiči tam jazdili deväťdesiatkou, pretože jednotlivé mestské časti oddeľovala tabuľa oznamujúca začiatok a koniec obce. Pred niekoľkými mesiacmi ale tabule označujúce hranicu obce zmizli a z dopravného hľadiska sa vodiči museli začať správať aj na uvedenom úseku, akoby boli v meste.

Po niekoľkých článkoch v Bratislavských novinách, mesto pred niekoľkými týždňami konečne osadilo dopravné značky povoľujúce najvyššiu, osemdesiatkilometrovú rýchlosť. Podľa našich informácií k dohode o rýchlosti došlo na magistráte, ten vraj ale samotné osadenie neprerokoval s krajským úradom pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie, v ktorého kompetencii je určovanie dopravného značenia ako správcu komunikácie. Z jeho strany nedošlo k povoleniu o dodatočnej legalizácii osadenia dopravných značiek a mesto ich preto muselo demontovať. Situácia podľa niektorých vodičov pripomína Kocúrkovo a nad postupom úradov zostáva často rozum stáť.

V súčasnosti sú vodiči na tomto úseku zneistení a nevedia akou rýchlosťou vlastne majú jazdiť. Podľa dopravných expertov však ide jednoznačne o päťdesiatku, pokiaľ tam nie je tabuľa oznamujúca ukončenie obce, alebo značka povoľujúca maximálnu rýchlosť.

(rob)
Páčil sa vám článok?