Na pešej zóne sa prechádzala aj audina

23.1.2009
0
Páčil sa vám článok?

Koncom roka okolo dvanástej na obed sme sa boli prejsť s našou bojovou čivavou na Devíne. Išli sme po Slovanskom nábreží (pešia a cyklisticko-korčuliarska cesta), spolu s nami veľa rodičov s malými pobehujúcimi deťmi a kočíkmi.

Bolo to na mieste prístavu, končia sa tam domy a ďalej je už len hradný múr, pričom na ceste nechýba značka pešej zóny - dospelák s dieťaťom (aspoň si myslím, že tá značka znamená pešiu zónu).

Zrazu sa tu objavila čierna audina BA 843 IT. Zrejme tiež na prechádzke. Len si to tak šinula po ceste pre cyklistov a korčuliarov (červený pás) a zmizla z dohľadu za ohybom. Keď sme prišli na parkovisko pod hradom, našli sme ju parkovať pred hotelom!

Znamená to, že vodič si skrátil cestu cez nábrežie, pretože cez dedinu je to do kopca, z kopca a povolená je tam len štyridsiatka. A on sa zrejme ponáhľal. Alebo druhá možnosť - asi sa cítil ako rytier na koni, keď prechádzal pešou zónou popod oblúkovitý vchod okolo hradu k hotelu. Priznávam bez mučenia, že som na jeho adresu použila veľmi vybrané slová. Nuž čo už, aj auto asi potrebuje ísť na prechádzku!

Zuzana Stará, Bratislava
LIST ČIATEĽA

Páčil sa vám článok?