Lanovka vlani odviezla takmer 25-tisíc cestujúcich

21.1.2009
0
Páčil sa vám článok?

Lanovka zo Železnej studničky na Kamzík v bratislavskom Novom Meste prepravila v minulom roku takmer 25-tisíc ľudí. Záujem o lanovku sa oproti roku 2007 znížil, vtedy lanovka prepravila takmer 30-tisíc ľudí.

"Záujem cestujúcich súvisí s počasím a voľnými dňami," uviedla pre agentúru SITA tlačová tajomníčka novomestského starostu Alžbeta Klesnilová. Od októbra do apríla premáva lanovka iba posledné štyri dni v týždni. Najviac návštevníkov využíva lanovku najmä od mája do septembra, väčší záujem je zväčša počas veľkonočných sviatkov. "Slabšie mesiace sú november až február," doplnila Klesnilová.

Otváracie hodiny na lanovke sa nezmenili, sú rovnaké ako vlani. Až do apríla bude premávať lanovka od štvrtka do nedele. Vo štvrtok a v piatok sa môžu záujemcovia povoziť na lanovke od 10:00 do 17:00, cez víkend a počas sviatkov o hodinu dlhšie, teda do 18:00. Jednosmerný lístok stojí tri eurá, obojsmerný štyri eurá a skupinový obojsmerný lístok pre dospelých tri eurá. Žiacke skupiny zaplatia jedno euro za jednosmernú jazdu a dve eurá za obojsmerný lístok. Dve eurá by si mali pripraviť aj dôchodcovia nad 70 rokov pri jazde lanovkou vo štvrtok a piatok, cez víkend a počas sviatkov sa však vozia zadarmo. Za lístok nemusia platiť ani deti do šesť rokov.

(sita)

Páčil sa vám článok?