Vajnorčanov trápi dopravná explózia

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Otázky týkajúce sa dopravy dominovali pri rozhovoroch vajnorských poslancov s primátorom Andrejom Ďurkovským, ktorý v novembri navštívil túto obec v rámci svojich pravidelných návštev v jednotlivých mestských častiach.

Starostka Anna Zemanová povodila najprv primátora po Sprinzlovom majeri. V tejto lokalite má byť podľa územného plánu občianska vybavenosť, zatiaľ je však vybavená len rôznymi „nájomníkmi“, ktorí priestory okupujú bez povolenia a pochopiteľne, aj bez platenia. Priestor je v majetku mesta, Vajnorčania teda čakajú odpoveď.

Potom sa však zastavili na Rybničnej, kde sa stará komunikácia napája na nový obchvat a tu sa vysypali všetky najnaliehavejšie problémy Vajnor. Vlastne len jeden - doprava. Predstavitelia miestnej časti vyjadrili znepokojenie nad dopravnou preťaženosťou obce najmä v súvislosti s pripravovanou výstavbou v Chorvátskom Grobe. Pripomienky na dopravu si vypočul primátor aj na zasadaní miestneho zastupiteľstva. Pretriasali sa následky rastúcej tranzitujúcej dopravy, v jej dôsledku na nebezpečné situácie na miestnych komunikáciách, búrlivá debata sa niesla na tému nultého okruhu a zástupcovia voličov nenechali na pokoji ani mestskú hromadnú dopravu. Napokon Vajnorčania odovzdali primátorovi A. Ďurkovskému výzvu občanov zameranú na riešenie dopravnej situácie vo Vajnoroch a ich bezprostrednom okolí.

Páčil sa vám článok?