Úprava Dostojevského radu finišuje

27.8.2008
0
Páčil sa vám článok?

Rozširovanie a úprava ulice Dostojevského rad a priľahlých ulíc v týchto dňoch finišuje. Obmedzenie dopravy súvisí so záväzkom investora Eurovea, že vybuduje a obnoví potrebné prístupové komunikácie v okolí komplexu.

Na Dostojevského rade a na Šafárikovom námestí by mali od pondelka 25. augusta už fungovať semafory v testovacej prevádzke. Na dvoch tretinách samotnej ulice Dostojevského rad je už položený nový asfalt, približne od 1. augusta by mala byť pokrytá celá ulica.

Investor stavby dokončí do 1. augusta aj chodníky na Dostojevského rade a v čase distribúcie Bratislavských novín, by malo svietiť už aj verejné osvetlenie ulice. Do šestnásteho septembra, keď sa ráta s ukončením všetkých prác, bude postupne pribúdať zvislé i vodorovné dopravné značenie.

Do 7. septembra pribudnú v priestore Dostojevského rad - Landererova okrem nových ostrovčekov aj svetelná signalizácia či kamerový dohľad. Do 8. septembra na odbočke z Dostojevského radu na pracovne nazvanú Priečnu ulicu by mala byť hotová aj nová zastávka MHD, neskôr aj priechody pre chodcov.

Rekonštrukcia Dostojevského rad sa začala 7. júna a potrvá do 16. septembra tohto roka. Okrem obmedzenej premávky je tu znížená rýchlosť na 40 km/h. K vážnejším dopravným zápcham došlo len na začiatku rekonštrukcie, ďalšou zaťažkávacou skúškou budú prvé septembrové dni, keď sa končia dovolenky a začína sa nový školský rok.

(rob)

Páčil sa vám článok?