V podchode otvorili Centrum verejnej dopravy

26.8.2008
0
Páčil sa vám článok?

V zrekonštruovanom podchode na Hodžovom námestí otvorili zmodernizované Centrum verejnej dopravy. Podľa predsedu predstavenstva Dopravného podniku Bratislava, a.s., Branislava Zahradníka bude predajňa viac zákazníckym centrom ako klasickou predajňou cestovných lístkov, ktorá bude slúžiť pre potreby verejnosti najbližšie desaťročia.

"Naša koncepcia zodpovedá nárokom dnešnej doby, teda aby boli cestujúci obslúžení na jednom mieste," vysvetlil. V predajni si cestujúci môžu vybaviť čipové karty, zakúpiť predplatné i jednorazové cestovné lístky, tiež získať informácie o prípadných záväzkoch za cestovanie bez platného cestovného lístka, o zaplatení pokuty.

"Cestujúci tu majú možnosť overiť si platnosť predplatného lístka, môžu tiež získať informácie o cestovnom poriadku v hlavnom meste a MHD," doplnila vedúca odboru tarifných služieb Zuzana Horčíková. Nové centrum je najväčšou predajňou verejného dopravcu a očakáva sa, že bude vzhľadom na veľkú kapacitu aj jedným z najfrekventovanejších. Náklady na jeho modernizáciu dosiahli šesť miliónov korún (199 164 €).

Ako Zahradník tiež uviedol, v centre použili technológiu, ktorá cestujúcim v budúcnosti umožní modernejší prístup k tarifným potrebám. "Je tu nainštalovaný moderný informačný systém, aj bezpečnostný systém, ktorý zodpovedá nárokom pobočky banky. "Je tu kamerový systém, trezory, do ktorých sa vkladá hotovosť, jednotlivé pracovníčky majú núdzové zariadenia a sú tu ďalšie opatrenia," dodal.

Centrum verejnej dopravy bude podľa Zahradníka zaradené do Bratislavskej integrovanej dopravy, tzn. že si tu bude možné zakúpiť aj cestovné lístky na regionálnu železničnú dopravu. Horčíková spresnila, že predajné okienko pre Železničnú spoločnosť otvoria 1. októbra. Zároveň povedala, že v blízkej budúcnosti, možno už v decembri, pripravuje DPB aj možnosť kúpiť si cestovné lístky cez internet.

(sita)

Páčil sa vám článok?