Pri Vajnoroch pribudla nová svetelná signalizácia

22.8.2008
0
Páčil sa vám článok?

Novú cestnú svetelnú signalizáciu na križovatke privádzača na diaľnicu D1 v smere od Vajnôr a prístupovej komunikácie zo Seneckej cesty v Bratislave uviedli v piatok do prevádzky.

Signalizácia v stavebnom náklade 4,4 milióna Sk (146.053 eur) vyrieši najväčší problém tejto križovatky, ktorým je bezpečnosť a plynulosť dopravy. Najmä ľavé odbočenie vozidiel z centra Bratislavy do Vajnôr bolo vzhľadom na vysokú dopravnú záťaž privádzača na diaľnicu veľmi nebezpečné.

Svetelná signalizácia bude pracovať v izolovanom, dynamickom režime. Novým dopravným značením – vytvorením samostatného radiaceho pruhu v smere na diaľnicu sa zlepší aj priepustnosť križovatky.

Samospráva hlavného mesta tento projekt zabezpečovala v spolupráci s mestskou časťou Vajnory v réžii mestskej organizácie Generálny investor Bratislavy (GIB).

V tomto roku pribudne ešte cestná svetelná signalizácia na križovatkách, ktoré súvisia s rozširovaním Záhradníckej ulice, Záhradnícka - Jégeho, Záhradnícka - Líščie Nivy, prebudovaná a rozšírená bude svetelná signalizácia Záhradnícka – Miletičova ulica. Ďalšou investičnou akciou mesta v spolupráci s GIB-om bude osadenie cestnej svetelnej signalizácie na priechode pre chodcov na Námestí hraničiarov v Petržalke.

(tasr)

Páčil sa vám článok?