Na Prístavnom moste sa tvoria kolóny

9.8.2008
0
Páčil sa vám článok?

Na Prístavnom moste v Bratislave, ktorý je oddnes čiastočne uzatvorený, sa začínajú tvoriť kolóny. Ako potvrdil dispečer zo Stella centra, situácia však ešte nie je taká kritická, že by kolabovala doprava v hlavnom meste.

V oboch smeroch sa síce vytvárajú rady áut, čakanie je však minimálne. Pri jazde v smere do Petržalky z cestného obchvatu, by mali vodiči rátať so zdržaním okolo desiatich minút, pri ceste z Petržalky smerom von z mesta hlásia vodiči zdržanie 10 až 15 minút. Podľa dispečera sa na súčasnú situáciu sťažujú najmä vodiči nákladných áut.

"Údajne je to tam chaoticky značené. Ja som si tú cestu ešte včera prešiel a bolo to v poriadku. Možno popadali značky," uviedol dispečer. Ako potvrdila bratislavská policajná hovorkyňa Alena Toševová, polícia situáciu neustále monitoruje.

Jeden z kľúčových mostov v Bratislave - Prístavný most, bude čiastočne uzatvorený do pondelka, 18. augusta, do 22:00. Národná diaľničná spoločnosť (NDS) most opravuje. Práce, ktoré budú robiť počas nasledujúcich dní, vylučujú, aby tadiaľ jazdila doprava. Osobná doprava premáva v úseku medzi Inchebou a Domkárskou ulicou obojsmerne v ľavom jazdnom páse.

Nákladné autá po Prístavnom moste nemôžu jazdiť, obchádzková trasa vedie cez most Apollo, Prístavnú ulicu a pod Prístavným mostom sa napojí späť na diaľnicu D1. Nové trasy sú vyznačené dočasným dopravným značením, Národná diaľničná spoločnosť zároveň zabezpečila zmenu dopravy na niektorých križovatkách.

(sita)

Páčil sa vám článok?