O linke 28 do Devína mnohí ani nevedia

7.8.2008
0
Páčil sa vám článok?

Na niektoré problémy súvisiace s mestskou hromadnou dopravou v Devíne, upozorňuje starostka mestskej časti Ľubica Kolková (nezávislá). Ide najmä o linku číslo 28.

Hlavným nedostatkom na linke číslo 28 je podľa nej to, že spoj má napísanú ako cieľovú stanicu Opletalova, keď ide v smere z mesta. „Dopravný podnik som poprosila, aby bolo na linke vyznačené, že ide do Devína. Pomohlo by to v orientácii nielen domácim, ale aj zahraničným turistom, ktorí k nám chodia MHD,“ povedala. Navyše by sa podľa nej mal hrad Devín zakomponovať aj do zvukového hlásenia o zastávkach. Konštatovala, že mnohí cestujúci ani nevedia, že linka číslo 28 jazdí do Devína, pretože kedysi tam chodila len 29.

Podľa informácií z dopravného podniku, pod Novým mostom bola zriadená informačná tabuľa o linkách do Devína. Ďalej musí dopravca v spomínaných linkových autobusoch naprogramovať palubný počítač a doplní sa piktogram hradu Devín.

Dopravný podnik pripomína, že zastávka MHD v Devíne sa premiestňovala kedysi kvôli tomu, že bola umiestnená pred domom niekdajšieho starostu tejto mestskej časti, ktorému to prekážalo. Tento problém by inak podľa mestského dopravcu neexistoval a vznikol pri presunutí zastávky v rámci rekonštrukcie Kremeľskej ulice. Zastávka bola omnoho bližšie k odbočke na hrad Devín. Dnes je situovaná tak, že na túto dominantu vidno nie je. V súčasnosti sa podľa dopravného podniku zastávka nedá premiestniť, pretože bola vybudovaná nová zastávka. 

(rob)

Páčil sa vám článok?