Zastávka električky nesmie byť v zákrute

6.8.2008
0
Páčil sa vám článok?

Na veľkú vzdialenosť medzi prístreškom mestskej hromadnej dopravy a samotnou zastávkou na Kapucínskej ulici v smere do mesta, upozorňuje náš čitateľ Martin Štefanka.

Ako napísal, považuje za zarážajúce že ani niekoľko rokov po rekonštrukcii Kapucínskej ulice nedošlo k premiestneniu označenia zastávky. Ľudia čakajúci na električku musia spod prístrešku utekať k električke. Stačilo by podľa neho málo - presunúť tzv. označovač zastávky na ďalší stĺp.

Podľa vyjadrenia hovorcu dopravného podniku Petra Kaveckého, zastávka nemôže byť preložená z bezpečnostných dôvodov. Ak by sa posunula na ďalší stĺp, električka by podľa neho zostala stáť v miernom oblúku a vodič by nemusel vidieť do zadného vagóna. Nemal by výhľad pri nastupovaní a vystupovaní cestujúcich.

Podľa hovorcu DPB, a.s., ide o technické a bezpečnostné opatrenie v záujme cestujúcich i samotného vodiča električky. Podobné prípady sa môžu podľa hovorcu DPB vyskytnúť aj na iných miestach v rámci električkových tratí. Ďalším z prípadov, keď nemôže byť prístrešok zastávky MHD priamo v mieste zastávky, je ten, keď by bránil vjazdu alebo vstupu do budov, dvorov a podobne.

Podľa technického riaditeľa spoločnosť JCDecaux Slovakia Milana Kuzmu spoločnosť inštalovala prístrešok na základe projektu rekonštrukcie Obchodnej a Kapucínskej ulice. „Umiestnenie označníka nasleduje po osadení prístrešku a je v kompetencii DPB, ktorý o jeho novom umiestnení rozhoduje. Naša spoločnosť o novom premiestnení prístrešku neuvažuje - bolo by to v rozpore s platným projektom, “ uviedol zástupca súkromnej spoločnosti.

(rob)
FOTO - Oto Limpus

Páčil sa vám článok?