Čiastočná uzávierka Prístavného mosta pokračuje

28.7.2008
0
Páčil sa vám článok?

Ľavá polovica pravého jazdného pásu bratislavského Prístavného mosta v smere do Žiliny bude uzatvorená od utorka 29. júla od 5:00 do piatka 8. augusta do 22:00. Informoval o tom hovorca Národnej diaľničnej spoločnosti Marcel Jánošík.

Dôvodom je oprava mostného záveru pravého jazdného pásu. Počas uzávierky bude doprava usmernená dopravným značením. Uzávierka pravej polovice pravého jazdného pásu v prvej etape opravy by mala byť ukončená dnes okolo 22:00. Uzávierky však budú pokračovať až do polovice augusta.

Pôvodne žiadala Národná diaľničná spoločnosť (NDS) o povolenie na uzávierku mosta už v apríli, ministerstvo dopravy to však nepovolilo a nariadilo NDS preveriť možnosti iného technického riešenia vedenia dopravy. NDS preto požiadala o ďalší termín.

AKTUALIZOVANÉ (28.7.2008, 14:10) Bratislavská polícia monitoruje dopravnú situáciu na Prístavnom moste, na ktorom sa dnes v miernom časovom predstihu skončila prvá etapa čiastočnej uzávery. Napriek zúženému cestnému profilu sa tu dosiaľ nestala žiadna vážnejšia dopravná nehoda. Informovala o tom Tatiana Kurucová z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave.

Policajti budú naďalej monitorovať Prístavný most, ako aj obchádzkovú trasu a podľa potreby riadiť i regulovať dopravu a riešiť prípadné vzniknuté problémy. "Najväčšie vznikajú najmä počas ranných a popoludňajších dopravných špičiek, predovšetkým v pondelok a piatok," uviedla Kurucová.

Bratislavská diaľnica D1 je v úseku Prístavný most - Mierová ulica v smere Petržalka - Ružinov čiastočne uzavretá. Počas druhej etapy v dňoch 29. júla až 8. augusta (5.00 - 22.00 h) bude uzávera rýchleho ľavého jazdného pruhu a v poslednej etape od 9.-18. augusta (5.00 - 22.00 h) bude uzavretý celý pravý jazdný pás.

(sita, tasr)

Páčil sa vám článok?