Vo Vajnoroch ďalšie jednosmerky nepribudnú

29.6.2008
0
Páčil sa vám článok?

Vo Vajnoroch zatiaľ ďalšie jednosmerné ulice nepribudnú. Potvrdil to vajnorský starosta Ján Mrva. Pôvodne sa totiž uvažovalo o zjednosmernení ulíc Pri mlyne a Čierny chodník, ktoré sa nachádzajú neďaleko železničného priecestia smerom von z mestskej časti.

Občania sa však väčšinou hlasov vyjadrili proti navrhovanému zjednosmerneniu oboch ulíc. Podľa starostu až 483 obyvateľov Vajnôr vyjadrilo nesúhlas so zámerom, podporilo ho 53 občanov.

"Plne rešpektujem ich rozhodnutie a prispôsobil som sa, keďže drvivá väčšina sa vyjadrila proti. Bola by to samovražda starostu, keby som išiel proti názoru občanov," povedal Mrva.

Na otázku, či sa mestská časť bude ešte niekedy v budúcnosti týmto návrhom zaoberať, odpovedal kladne. Podmienkou znovunastolenia tejto témy je však podľa starostu vybudovanie nultého obchvatu poza Vajnory. "Až keď tento obchvat, ktorý pôjde napríklad poza družstvo, odvedie odtiaľto obyvateľov Čiernej Vody, ktorí cez mestskú časť pravidelne prechádzajú, budeme opäť uvažovať o zjednosmernení oboch ulíc," konštatoval Mrva.

Podľa vajnorského starostu, mestská časť sa však aj naďalej bude snažiť aspoň čiastočne zlepšovať dopravnú situáciu. Nie je vylúčené, že sa v tejto situácii pristúpi k osádzaniu ďalšieho dopravného značenia či retardérov.

(sita)

Páčil sa vám článok?