Talentované deti skrášľujú železničné stanice

28.5.2008
0
Páčil sa vám článok?

Cieľom výtvarného projektu Naša stanica, ktorý odštartoval 17. apríla 2008 na bratislavskej Hlavnej železničnej stanici, je prostredníctvom výstav výtvarných prác žiakov pritiahnuť umenie k ľuďom a zútulniť prostredie železničných staníc.

Do prezentácie práce základných škôl a talentovaných detí sa zapojilo 11 súkromných a štátnych základných umeleckých škôl a jedna základná škola. Práce vystavujú v dvanástich železničných staniciach na Slovensku, z toho na dvoch bratislavských.

Vymyslieť témy výstav bolo v réžii škôl, a tak vznikli kreatívne názvy ako: Rozkvitnutá stanica, Na tretej koľaji pozor!, Hravé detské kresbičky, Miesto - mesto stretnutia, Farby fantázie a iné.

Výstavy sú inštalované až do augusta 2008. Garantom celého výtvarného projektu je Súkromná základná umelecká škola Heleny Madariovej v Nitre, ktorá odštartovala podobnú akciu už v minulom roku, keď na nitrianskej železničnej stanici zorganizovala úspešný projekt s názvom Umenie pre ľudí.

V Bratislave sa výtvarný projekt Naša stanica dotýka Hlavnej železničnej stanice, kde umelecky tvorili deti zo Základnej školy s materskou školou na Českej ulici, a Železničnej stanice v Petržalke, ktorú si zobrala pod „patronát“ Základná umelecká škola na Exnárovej ulici.

(rob)

Páčil sa vám článok?