Zastávka by mala vzniknúť aj na Dvoroch

6.12.2007
0
Páčil sa vám článok?

Dovoľujem si reagovať na článok o nových železničných staniciach, ktoré v meste podporia nosný systém koľajovej dopravy. Podľa môjho názoru sú občania nedostatočne, resp. zavádzajúco informovaní o pripravovaných projektoch.

Ako obyvateľa Petržalky - Dvorov IV ma zaujíma, prečo sa neuvažuje so zriadením zastávky v tunelovom prepojení železničných staníc Petržalka a Bratislava filiálka v lokalite Dvory, ktorá by okrem obyvateľov sídliska slúžila i pre rozvíjajúce sa administratívne centrá v lokalite a návštevníkom Auparku cez jestvujúce lávky ponad diaľnicu.

Na tomto tunelovom prepojení sú v lokalite Staré Mesto zastávky po cca 1 kilometri a po zastávke Bratislava - Centrum na ľavom brehu Dunaja je zastávka až po 3 kilometroch na stanici Petržalka. Na tomto plánovanom prepojení budú chodiť mestské vlaky a určite budú obyvateľmi aj využívané. Je žiaduce doplnenie zastávky Petržalka Átrium na severnom okraji sídliska v podzemnom prepojení do centra Bratislavy.

Naopak vytváranie zastávok Petržalka - Háje, Šustekova, Ekonomická univerzita a podľa iných zdrojov zastávka označovaná aj ako Petržalka - Centrum na súčasnej železničnej trati je diskutabilné pre jej neatraktívne smerovanie na Ba ÚNS a táto trať sa i v súčasnosti málo využíva.

Uvedené zastávky môžu byť určitou nadstavbou v budúcej sieti, ktorých doplnenie bude v podstate nenáročné. V tunelovom prepojení je však dôležité mať o predmetných zastávkach jasno už od začiatku, preto uvádzam túto pripomienku v rámci predstavovania tohto projektu občanom.

Milan Baša, Bratislava
AD: V MESTE PRIBUDNE JEDENÁSŤ ŽELEZNIČNÝCH STANÍC (BN 39/2007)
Páčil sa vám článok?