Oprava výtlkov na cestách je príliš pomalá

27.10.2007
0
Páčil sa vám článok?

Každoročne sa opakujúcim problémom bratislavských ciest sú výtlky, ktoré po zimných mrazoch vyrastú na cestách ako huby po daždi. Vodiči kľučkujú medzi vybitými jamami a správcovia ciest sa vyhovárajú na nedostatok peňazí či iné objektívne príčiny. Na spokojnosť Bratislavčanov s kvalitou opráv výtlkov sme sa spýtali chodcov v centre mesta.

Alena K., sekretárka: Podľa mňa to nie je len problém jarných mesiacov. Výtlky sú totiž na cestách po celý rok. Ak sa aj náhodou nejaký ten výtlk podarí opraviť, onedlho sa znova rozsype a jama je na ceste opäť. Neviem, či to stačí len plátať. Asi by sa tie rozbité cesty mali opravovať poriadne ako celok.

Michal K., referent: Myslím si, že by sa to dalo opravovať aj lepšie. Veď je už apríl a niektoré výtlky stále nie sú opravené. Ja s tým  nie som spokojný.

Robert V., študent: Ja nie som šofér, ale tie diery na cestách si všimne určite každý. Možno sa mýlim, ale v Rakúsku také problémy asi nemajú. Je to aj tým, že cesty sa tam robia kvalitnejšie, a nie ako u nás. Zatiaľ im môžeme len závidieť.

Henrieta Z., úradníčka: Tie výtlky sú lepšie ako retardéry. Nútia vodičov spomaľovať, takže pre chodcov je na cestách bezpečnejšie.

Jozef N., dôchodca: Horšie to môže byť už len v Rumunsku. Tie naše cesty sú každý rok horšie a horšie. V lete dajú na cestu nový asfalt a po zime je to opäť zničené. To podľa mňa nie je normálne. Je to buď nekvalitný materiál alebo šlendriánska robota.

František Z., inžinier: Všimol som si, že niektoré jamy už boli zalepené. Obávam sa však, že to dlho nevydrží. Ak to aj vydrží, väčšinou sa hneď vedľa urobí nová diera. Takže naše cesty sú permanentne deravé.

Roma S., podnikateľ: Viem, že na dôležitejšie veci nie sú peniaze, takže sa nečudujem, že chýbajú na opravy ciest. Po zime sa síce výtlky opravujú, ale trvá to vždy strašne dlho.

(pol)
Páčil sa vám článok?