Zničenú dlažbu na Strakovej museli opraviť

27.10.2007
0
Páčil sa vám článok?

V uplynulých dňoch vykonal podnik verejnoprospešných služieb mestskej časti Staré Mesto VEPOS opravu komunikácie na vstupe do pešej zóny na Strakovej ulici.

Pod zlý stav komunikácie sa podpísala predovšetkým častá premávka ťažkých nákladných a zásobovacích vozidiel na stavby a prevádzky v pešej zóne, ktorá sa po uzatvorení druhého vstupu na Františkánskej ulici ešte zvýšila.

Na problém viackrát upozorňovali aj obyvatelia domov na Strakovej a Panskej ulici, ktorí dokonca hrozili protestnou akciou. Komunikáciu aj s chodníkmi opravila firma SATES, s. r. o. Bratislava, v náklade 380-400 tisíc korún, ktoré poskytla zo svojho rozpočtu mestská časť Staré Mesto. Zábrany ochraňujúce tuhnutie liateho betónu odstránia v najbližších dňoch.

Podľa slov riaditeľa VEPOS Jozefa Cepeka podobné opravy si vyžiadajú aj ďalšie úseky pešej zóny, najmä na Panskej ulici. Napriek tomu, že pre staromestskú pešiu zónu platí už niekoľko rokov Všeobecne záväzné nariadenie o podmienkach vjazdu do pešej zóny, kontrola jeho dodržiavania patrí stále medzi najboľavejšie činnosti bratislavskej mestskej polície.

Staromestský VEPOS sa bude v tomto roku angažovať aj pri rekonštrukciách Poštovej ulice (tá je plánovaná ešte v prvej polovici roka), Hviezdoslavovho námestia a Nábrežia arm. gen. L. Svobodu. Výmena dlažby na Klobučníckej ulici príde na rad až na budúci rok.

(miv)

Páčil sa vám článok?