Ako to vyzerá v novej reštaurácii v Jurkovičovej teplárni? Pozrite si foto úchvatného interiéru a náš test jedál

4.12.2021

Zdroj: nc

Páčil sa vám článok?

Ak sa protipandemické opatrenia uvoľnia, doprajte si obed alebo aj večeru v reštaurácii Werk, ktorú len nedávno otvorili v zrekonštruovanej Jurkovičovej teplárni. Hoci ceny patria k vyšším, tento unikátny priestor s kozmopolitnou kuchyňou treba zažiť. My sme to stihli ešte pred lockdownom.

Reštaurácia Werk, ktorá privítala prvých návštevníkov koncom októbra, je aktuálne zatvorená, a to až do odvolania. Ak ste v tomto výnimočnom priestore ešte neboli, pozrite si zatiaľ aspoň naše fotografie zvnútra a naplánujte si návštevu, keď bude situácia priaznivejšia, oplatí sa. Otestovali sme pre vás aj niekoľko jedál.   

Tvorcovia konceptu Werk sa zjavne snažili urobiť všetko pre to, aby sa reštaurácia stala jednou z najobľúbenejších v našom meste. Už prvý náš dojem je skvelý, obdivujeme všetko, od elegantného interiéru s priehľadným stropom, ktorý rešpektuje históriu výnimočného miesta, cez kuchárov pracujúcich priamo pred našimi očami až po servírovanie jedál, ktoré neraz pripomínajú malé umelecké diela. A to sme ešte nezačali jesť.

Zdroj: nc

​Kuchári pracujú pred vašimi očami.

Zdroj: nc

Zážitok z jedla umocňuje výnimočná atmosféra.

Z menu sme si mohli vybrať mäsové alebo vegetariánske jedlo, vyskúšali sme obe, najskôr však k polievke. Mali sme minestrone (2,50 €) s bielou fazuľou, cestovinou a tvrdým ovčím syrom a konštatujeme, že sa vydarila, bola aj primerane hutná, len by sme ju prijali teplejšiu.

Zdroj: nc

​Zeleninová polievka minestrone

Hokkaido perkelt (7,50 €) ako vegetariánsky hlavný chod bolo nádherné farebné jedlo. Podávajú ho s tarhoňou zo špaldovej múky, ktorá doladila jemnú chuť tekvicovej omáčky.

Zdroj: jg

​Hokkaido perkelt

Druhou ponukou v menu bol Losos (10,70 €) s holandskou omáčkou a varenými zemiakmi. Ryba bola veľmi chutná, omáčka ju dokonca vyzdvihla ešte o level vyššie, zemiaky však boli mierne studené a niektoré dokonca nedovarené.

Zdroj: nc

Losos ​s holandskou omáčkou a varenými zemiakmi

O to viac potešil Falafel (6,80 €). V opise tohto malého jedla podávaného s chlebom pita sme si prečítali všetky fajnovosti, ktoré máme radi: hummus, dip muhammara, fialová mrkva, ale tiež korenie sumac, ktoré dovŕšilo celkový dojem. Bolo to kulinárske dielo, kde sa všetky ingrediencie zladili do jedinečnej chuti.

Zdroj: nc

​Falafel

Výborne ochutený bol šalát Tabbouleh (9,70 €) s halloumi syrom, všetko deklarované v ňom bolo aj cítiť. Ingrediencie boli pridané s citom, ničoho nebolo priveľa. Limetkový dresing na rímskom šaláte bol úplne úžasný, grilovaný halloumi syr chuťovo štandardný, na ňom ale asi nie je čo vylepšovať, len mohol byť teplejší. Aj kombinácia bulgur - paradajky je dobrá, pochutnali sme si.

Zdroj: in

Šalát Tabbouleh s halloumi syrom

Objednali sme si tiež Trhané hovädzie plece (12,20 €) so zemiakovými gnocchi, krémom z pečených paradajok a tvrdým talianskym syrom pecorino. Na rozdiel od iných jedál sme v tomto prípade nemali z hľadiska teploty jedla žiadne výhrady, bola ideálna. Hovädzie mäso bolo veľmi jemné a mäkučké, chuť gnocchi vyvážená, celé to bolo výborne dochutené.

Zdroj: jg

Trhané hovädzie plece

Naše hodnotenie: ****

Maximum: *****

Reštaurácia nebola o návšteve informovaná. Konzumáciu si redakcia platila sama.

(bn)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie